HMD Global sluit partnership met Nokia en CGI en versterkt services voor zakelijke IoT-markt

Nieuwe stap in groei naar one-stop-shop leverancier

| HMD Global | 3 min | 15 juni 2021 14:28
Copyright: HMD Global
HMD Global, home of Nokia-telefoons, kondigt twee strategische partnerships aan die de groei en ontwikkeling van het Internet of Things-aanbod ondersteunen. Het bedrijf gaat samenwerken met het gerenommeerde Finse telecominfrastructuurbedrijf Nokia en het internationale IT-adviesbureau CGI. De partnerships onderstrepen HMD Globals toewijding aan de zakelijke markt en het leveren van wereldwijde 5G-connectiviteit, beveiliging en innovatie.

"Via onze zakelijke klanten zagen we een snel toenemende vraag naar 5G-geschikte IoT en wereldwijde connectiviteitsoplossingen. Door de samenwerking met twee wereldleiders, Nokia en CGI, kunnen we nog meer innovatieve en veilige oplossingen op de markt brengen en ondernemingen in staat stellen hun zakelijke doelen te bereiken”, zegt Stefan De Clerck, General Manager HMD Global Benelux en Frankrijk.

Toekomstbestendige connectiviteit

Als onderdeel van de samenwerking met Nokia worden de zakelijke connectiviteitsoplossingen van HMD Global nu ondersteund door de gerenommeerde Nokia WING-technologie (Worldwide IoT Network Grid). Nokia WING is een geavanceerde beheerde connectiviteitsservice waarmee operators en mobile virtual network operators (MVNO’s) hun zakelijke klanten kunnen ondersteunen met IoT-connectiviteit en -beheer op wereldwijde schaal die alle netwerken en gebruikssituaties dekt.
Nokia's technologische expertise op het gebied van wereldwijde IoT-connectiviteit en 5G-infrastructuur biedt bedrijven een vertrouwde en toekomstbestendige technologische ruggengraat voor hun IoT-gebruiksscenario's naarmate ze groeien en schalen.

Intuïtief IoT-beheer

Met HMD Connect Pro kunnen bedrijven van elke omvang tot tienduizenden aangesloten apparaten beheren via een gebruiksvriendelijke beheerportal. Dit geeft bedrijven realtime inzicht in de status van alle verbonden apparaten en IoT-assets, beheer van de levenscycli van simkaarten en handvatten voor security. HMD Global en Nokia's gedeelde streven naar ononderbroken connectiviteit en grenzeloos vereenvoudigd beheer, stelt klanten in staat een concurrentievoordeel te behalen, productiviteit te verhogen, veilig te blijven en hun IoT-ambities te verwezenlijken.

Technologische expertise
CGI gaat het enterprise-aanbod van HMD Global, waaronder HMD Connect Pro, HMD Enable Pro en smartphone hardware, aanbieden als onderdeel van CGI's end-to-end services. CGI ondersteunt ondernemingen in hun digitale transformatie en biedt klanten diepgaande inzichten in systeemintegratie en -ondersteuning, samen met data-analyse en cloudtechnologie. De samenwerking integreert tevens de innovatieve oplossingen van CGI in het bestaande portfolio van bedrijfsproducten van HMD Global om de beveiliging, efficiëntie en technologische interoperabiliteit te bieden die door ondernemingen wordt gevraagd.

“Samen met HMD Global bieden we een best-in-class wereldwijde IoT-netwerkdekking voor een optimale klantenondersteuning”, zei Ankur Bhan, Head of Network Function as a Service bij Nokia. “De HMD Pro-service maakt gebruik van een steeds groter wordend connectiviteits-ecosysteem. Nokia WING biedt een grenzeloze verbinding voor IoT, waardoor de complexiteit voor ondernemingen wordt verminderd en ze het hoogste niveau van controle over hun bedrijfsmiddelen krijgen.”

“Geavanceerde analyses en kunstmatige intelligentie zijn een belangrijke aanjager van de bedrijfsstrategieën van ondernemingen geworden”, zegt Markus Olenius, Vice-President Advanced Analytics Solutions bij CGI Finland. “We hebben de groei van HMD Global en de positieve klantervaring van Nokia-telefoongebruikers ondersteund door middel van analyses. Door het partnership blijven we hun integratieprojecten end-to-end ondersteunen - inclusief on-premise en cloudtechnologieën, applicatie-ontwikkeling, data-analyse en beveiligingsdiensten - waarvan alle klanten van HMD Global verder gaan profiteren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.