LVMH en Google Cloud gaan strategisch partnership aan

Voor AI en cloudgebaseerde innovatie

| Google | 2 min | 16 juni 2021 14:52
Gewaardeerd
Het luxeconglomeraat LVMH en Google Cloud gaan een strategisch partnership aan om innovatie te versnellen en cloudgebaseerde artificial intelligence (AI)-oplossingen te ontwikkelen. Beide bedrijven bundelen hun krachten zodat LVMH's Maisons – de individuele luxemerken van het bedrijf – nieuwe, gepersonaliseerde klantervaringen kan creëren.

Realiseren van ambities

De samenwerking tussen LVMH en Google Cloud helpt het talent van de Maisons met nieuwe AI- en machine learning (ML)-technologieën. Deze verbeteren niet alleen de bedrijfsvoering via vraagprognoses en voorraadoptimalisatie, maar verbeteren ook de klantervaringen door middel van personalisatie. Dit is allemaal in lijn met de strengste privacy- en beveiligingseisen van LVMH.

Als onderdeel van de samenwerking benut LVMH Google Cloud om componenten van de bestaande IT-infrastructuur te moderniseren. Dit bevordert de flexibiliteit, beveiliging, kostenefficiëntie en schaalprestaties die nodig zijn om hun zakelijke ambities te realiseren.

Versnelde innovatie

LVMH krijgt daarnaast ondersteuning van Google Cloud bij het versterken van de innovatiecultuur, evenals het opzetten van inclusieve bijscholings- en certificeringsprogramma's voor de teams van de Maisons. Ook onderzoeken beide bedrijven de mogelijkheden voor co-innovatie en een ‘Data and AI Academy’ in Parijs, om zo hun expertise te verbeteren en innovatie te versnellen.

“Deze nieuwe, ongekende en belangrijke samenwerking met Google Cloud is de weerspiegeling van onze grote ambities. Door de best-in-class-benaderingen in onze sectoren te combineren, zetten we een stap voorwaarts in het gebruik van data en AI”, vertelt Toni Belloni, Group Managing Director bij LVMH. “Privacy, personalisatie en luxe zijn voor ons synoniemen en dat zal altijd zo blijven. De nieuwe kansen voor onze klanten zijn precies waar onze getalenteerde LVMH-teams voor werken: een unieke en onvergetelijke ervaring.”

"We zijn er trots op zo'n innovatief en uitgebreid partnership met LVMH aan te gaan om innovatie te stimuleren door middel van cloudtechnologie en AI-capaciteiten. Samen kunnen we bijdragen aan de toekomst van klantervaring in de luxe-industrie", aldus Thomas Kurian, CEO van Google Cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.