SurveyMonkey gaat verder als Momentive

Niet alleen een nieuwe naam, maar een nieuw soort bedrijf dat krachtige zakelijke oplossingen biedt

| Momentive | 3 min | 16 juni 2021 16:31
Afbeelding: Audience data insights screenshot | Copyright: Momentive
  • Niet alleen een nieuwe naam, maar een nieuw soort bedrijf dat krachtige zakelijke oplossingen biedt
  • Dienstenaanbod gebouwd op pijlers van snelheid en flexibiliteit, een nieuwe definitie van AI en een focus op diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.
  • Krachtige oplossingen in vijf bedrijfskritische domeinen: marktinzichten, merkinzichten, werknemerservaring, klantervaring en productervaring.
SurveyMonkey kondigt vandaag aan dat het bedrijf verder gaat onder de naam Momentive, een bedrijf dat flexibele ervaringen mogelijk maakt waarmee klanten hun toekomst kunnen vormgeven. Momentive stelt besluitvormers in staat sneller te handelen, dankzij de jarenlange ervaring van SurveyMonkey op het gebied van intuïtieve en flexibele softwareoplossingen. De ruim 8500 zakelijke klanten van het bedrijf krijgen toegang tot krachtige oplossingen in vijf bedrijfskritische domeinen: marktinzichten, merkinzichten, werknemerservaring, klantervaring en productervaring.

"Twintig jaar geleden veranderden we de markt radicaal met onze enquêtesoftware. We zijn trots op hoe we sindsdien ons aanbod, onze klanten en onze ambities hebben kunnen opschalen", zegt Zander Lurie, CEO van Momentive. "Als we iets hebben geleerd dit afgelopen jaar, dan is het wel dat luisteren een cruciale rol speelt in de besluitvorming van organisaties. Bedrijven hebben agile software nodig om de behoeften van hun stakeholders beter te begrijpen en snel beslissingen te nemen die hun ervaringen verbeteren. In al onze productcategorieën gebruikt Momentive toonaangevende technologie waarbij we mensen centraal stellen in de manier waarop we onze producten ontwerpen en onze klanten, gemeenschap en aandeelhouders ondersteunen."

Momentive heeft het nieuwe merk ontwikkeld met behulp van zijn eigen oplossingen en verzamelde inzichten onder werknemers, klanten en in de markt aan de hand van tien verschillende onderzoeken in zeven landen en ondervroeg in totaal ruim 22.000 respondenten. Op basis van dit onderzoek werden drie beginselen opgesteld die een duidelijke marktbehoefte identificeren en de oplossingen van het bedrijf definiëren:
  • Snelheid en flexibiliteit: Klanten met verschillende vaardigheden verkrijgen inzichten in slechts enkele uren of dagen, in plaats van in weken of maanden.
  • Een nieuwe definitie van AI: Momentive brengt technologie en mensen bijeen om authentiekere en wendbaardere AI te ontwikkelen. Geautomatiseerde inzichten, waaronder uitmuntende sentiment- en tekstanalyse, helpen klanten hun data te doorgronden om vol vertrouwen beslissingen nemen. Momentive wil de problematiek rondom AI wegnemen door oplossingen te bouwen met een diverse groep experts.
  • Geef iedereen een stem: De producten van Momentive zijn ontworpen om denkbeelden van anderen te begrijpen, nieuwe ideeën te omarmen, gelijkwaardigheid te bevorderen en iedereen gelijke kansen te geven - zowel in het zakenleven als onze maatschappij.
Het dienstenaanbod van Momentive bestaat uit GetFeedback, een oplossing voor het optimaliseren van de klantervaring; SurveyMonkey, de enquête-oplossing voor zakelijk beheer van feedback; en de hoogwaardige oplossingen voor merk- en marktinzichten die voorheen bekend stonden als SurveyMonkey Market Research Solutions. Momentive wordt gebruikt door 20 miljoen actieve gebruikers en 345.000 organisaties over de hele wereld.

SVMK Inc. gaat vanaf 15 juni verder onder de naam Momentive Global Inc. met het nieuwe tickersymbool MNTV. De volledig in eigendom zijnde dochteronderneming SurveyMonkey Inc. neemt vanaf 1 juli 2021 de naam Momentive Inc. aan.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Momentive
Momentive (voorheen SurveyMonkey) is een leider in agile experience management en levert krachtige maatwerkoplossingen die het beste van mens en technologie samenbrengen en AI herdefiniëren. De producten van Momentive, waaronder GetFeedback, SurveyMonkey en zijn oplossingen voor merk- en marktinzichten helpen besluitvormers in 345.000 organisaties wereldwijd om buitengewone ervaringen vorm te geven. Meer dan 20 miljoen actieve gebruikers vertrouwen op Momentive voor markt- en merkinzichten en werknemers-, klant- en productervaringen. De visie van het bedrijf is om de lat voor menselijke ervaringen hoger te leggen door individuen beter hoorbaar te maken.
Meer over Momentive
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.