Snelheid, gemak en vertrouwen!

Nederlanders hebben nieuwe manieren van betalen aardig onder de knie

| Visa | 2 min | 17 juni 2021 10:29
Gewaardeerd
Copyright: Visa
Stuur een betaalverzoek voor die vriendendienst, houd je iPhone tegen de pin bij de bakker of geniet van muziek, films en nieuws via een abonnement. Je vertelt Nederlanders niets nieuws als het gaat om nieuwe betaalmogelijkheden, zo blijkt uit het 2021 mkb-retailers onderzoek* van betalingstechnologiebedrijf Visa. Tweederde van de Nederlanders (66%**) maakt zich geen zorgen over de veiligheid van innovatieve betalingen.

Nederland loopt in Europa al langere tijd voorop wat betreft de adoptie van nieuwe betaalmethodes. Van alle kaartbetalingen wordt in bijna alle gevallen (85%) contactloos afgerekend, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Zeker tijdens COVID-19, waarin we contactmomenten zo veel mogelijk proberen te beperken, biedt contactloos een oplossing.

Op zoek naar gemak

De mogelijkheid om zonder portemonnee de deur uit te kunnen gaan en toch te kunnen betalen voor een koffie, een spontaan ijsje of de weekboodschappen, is het gemak waar de Nederlander naar op zoek is. De houding ten opzichte van innovatieve betalingen is, vergeleken met voor de coronapandemie, gelijk gebleven voor driekwart van de Nederlanders (76%).

Afrekenen in contanten verliest al jaren aan populariteit en door de coronacrisis daalde het aantal cashbetalingen verder. Slechts één op de tien Nederlanders (13%) blijft voorkeur geven aan contant betalen ten opzichte van betalen middels pinpas. De cashloze maatschappij lijkt evenwel nog toekomstmuziek. De helft van de ondervraagden wil namelijk niet dat contant geld volledig verdwijnt in de aankomende vijf jaar. Desondanks gebeurde driekwart van de Europese betalingen het afgelopen jaar contactloos.

Mobiel betalen geniet de voorkeur

Nederland is goed op de hoogte wat betreft de adoptie van nieuwe betaalmethoden. Dat ziet ook Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa in Nederland. “Veiligheid en gemak zijn de belangrijkste pijlers voor moderne betaalmethoden. De markt voor digitale betalingen ontwikkelt zich razendsnel. Ik kan me juist daarom voorstellen dat de behoefte aan contact geld, als constante optie, blijft. We zien dat – zeker in tijden van een pandemie – er een grote behoefte is aan contactloos betalen, omdat het voor iedereen minder besmettingsgevaar oplevert. Voor de retailer is het ook nog eens minder arbeidsintensief qua geld tellen en het opmaken van de kassa. De Nederlandse consument is gewend aan een veelheid aan betaalopties, maar heeft een sterke voorkeur voor betalen via de smartphone.”

* Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1.000 Nederlanders.
** Alle %-cijfers en resultaten in dit artikel verwijzen naar het Visa mkb-retailers 2021 onderzoek.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Visa
Visa Inc. (NYSE: V) is wereldleider op het vlak van digitale betalingen. Onze missie is de wereld te verbinden door middel van het meest innovatieve, betrouwbare en veilige betalingsnetwerk, dat de beste kansen biedt aan individuen, bedrijven en economieën. Ons geavanceerde wereldwijde netwerk, VisaNet, biedt veilige en betrouwbare betalingen over de hele wereld en kan meer dan 65.000 transactieberichten per seconde verwerken. Visa’s continue focus op innovatie is een katalysator voor de snelle groei van connected commerce op elk apparaat. Naarmate de wereld verandert van analoog naar digitaal, zet Visa haar merk, producten, mensen, netwerk en schaal in om de toekomst van commercie vorm te geven.
Meer over Visa
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.