Zo tackle je de vijf meest voorkomende problemen bij het automatiseren van jouw organisatie

Dit zijn volgens Claudia Lannes, Solution Engineering Manager bij Celonis de te tackelen problemen, en hoe je deze op kunt lossen

| Celonis | 3 min | 21 juni 2021 14:46
Copyright: Campaign Creators op Unsplash
Als vragen rondom trend of technologie van ‘wat als?’ naar ‘hoe dan?’ gaan, wéét je dat die technologie voor een doorbraak staat. Binnen de automatisering geldt dat ook: vroeger waren geautomatiseerde processen leuk om te hebben, tegenwoordig struikelen we over praktische vraagstukken omdat we automatisering over de hele organisatie uit willen rollen. Deze reis bestaat over het algemeen en vijf stappen en uitdagingen. Dit zijn volgens Claudia Lannes, Solution Engineering Manager bij Celonis de te tackelen problemen, en hoe je deze op kunt lossen.

Automatisering wordt niet volledig omarmd

Een van de grootste uitdagingen waar Process Excellence-managers tegenaan lopen zijn het volhouden van veranderingen, en het overkomen van weerstand tegen die veranderingen. Daarom moet je zorgen je organisatie de ernst en noodzaak van de digitale transformatie snapt.

Door een senior beleidsvoerder aan boord te hebben en hun support te voelen overkom je de helft van je uitdaging. Zij helpen het initiatief te promoten, procesverbeteringen te stroomlijnen met de bedrijfsstrategie en de focus op automatisering als lange termijn-doelstelling garanderen.

Ingebruikname van processen is vaak giswerk

Leiders in Process Excellence spenderen bijna 10 procent van hun tijd met het uitrollen van nieuwe technologieën. Dat is méér tijd dan ze aan kostenplaatjes of technische evaluaties spenderen. Hoe kun je de ingebruikname van nieuwe technologieën sneller laten verlopen en mislukte launches elimineren?

Door de onderliggende processen te simuleren op basis van data. Als je verschillende digitale tests draait die gebaseerd zijn op data uit je organisatie, kun je onsuccesvolle lanceringen zoveel mogelijk voorkomen. Áls je dan besluit een nieuwe technologie in gebruik te nemen, weet je (zo goed mogelijk) dat het geen verspilde tijd is.

One size does not fit it all

Automatisering is een parapluterm waar de implementatie van veel verschillende soorten technologieën onder vallen. Toch vliegen veel organisaties het automatiseringsproces aan alsof er maar één manier is om het te doen. Dat is een denkfout: je moet de juiste technologie aan de juiste prioriteit matchen. Bekijk daarom welke deelprocessen voor jouw organisatie het belangrijkst zijn. Richt je op genezen van onderliggende problemen, in plaats van op pleisters plakken.

Werken op afstand komt traag op gang

In de maakindustrie zorgde de coronapandemie ervoor dat organisaties werken op afstand mogelijk moesten maken. Dit versnelde automatiseringsprocessen voor vooral grotere organisaties. Toch hebben veel organisaties ruim een jaar na het begin van de pandemie hun IT-structuur nog niet voldoende op orde: voor hun medewerkers is thuiswerken nog altijd een crime. Breng daarom je belangrijkste probleem in kaart, zoek de onderliggende reden en los die op. Meestal kom je erachter dat gebruiksgemak het belangrijkst is. Door te zorgen dat iedereen moeiteloos documenten kan openen, bewerken en delen ben je vaak al een eind op weg.

Automatisering past niet automatisch in de infrastructuur

Automatisering moet in je infrastructuur passen, Je hebt een flexibele, schaalbare omgeving nodig waarin je processen kunt integreren, terwijl die processen vaak verschillende andere systemen raken en beïnvloeden. De oplossing hiervoor ligt in de cloud: als je automatisering alleen ‘on premise’ regelt, zul je bij het aanpakken van een volgend werkproces wéér op problemen stuiten. Door vanuit de cloud te werken voorkom je downtime en maak je integratie binnen de hele organisatie gemakkelijker.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Celonis

Over Celonis

Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.