Hewlett Packard Enterprise breidt HPE GreenLake uit met cloudservices voor Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server

Een van de grootste bedrijfsonderdelen van HPE transformeert tot een cloud-native, software defined dataservice-organisatie om klanten te helpen hun data-gedreven digitale transformatie te versnellen

| HPE | 4 min | 21 juni 2021 15:58
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise kondigt vandaag de uitbreiding aan van het HPE GreenLake cloud services portfolio met support voor Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server. Met de nieuwe HPE GreenLake clouddiensten biedt HPE organisaties wendbaarheid en flexibiliteit via een schaalbare, vereenvoudigde, on premise cloudnative architectuur. Hierdoor zijn klanten nu in staat om gevirtualiseerde Windows- en Linux-workloads efficiënt te consolideren en productie workloads te draaien in een vertrouwde, hybride omgeving. De aankondiging is een aanvulling op HPE’s brede hyperconverged infrastructure oplossingen die beschikbaar zij via HPE GreenLake, inclusief HPE SimpliVity en HPE Nimble Storage dHCI.

Doordat ondernemingen steeds meer digitaal transformeren, hebben ze meer controle over hun data nodig en is het noodzakelijk dat ze hun on premise en edge footprint moderniseren. Op dit moment bevindt 70 procent van de kritische productieapplicaties en data zich buiten de public cloud in een veilige single-tenant omgeving en aan de “edge” waar meer en meer data wordt gegenereerd[1]. HPE GreenLake - met Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server - stelt bedrijven in staat om hun on premise en edge workloads te transformeren. Met de nieuwe service krijgen klanten de ervaring van werken in de cloud en een operating model voor applicaties en workloads, dichtbij waar de data zich bevindt.

"De wereld wordt steeds meer hybride en daarom zijn we zo enthousiast over deze samenwerking met Microsoft, met name omdat we een aanzienlijke groei zien op het gebied van hyperconverged infrastructures", zegt Keith White, General Manager, HPE GreenLake Cloud Services. "Door Microsoft Azure Stack HCI te combineren met het HPE GreenLake edge-to-cloud platform, kunnen klanten profiteren van een uniforme, geautomatiseerde ervaring. Klanten kunnen hun eigen ideale mix van hybride cloud en workloadplaatsting bepalen; flexibel, en met de juiste controlemogelijkheden. We blijven onze relatie met Microsoft verdiepen om nog meer veelzijdige oplossingen te ontwikkelen die onze klanten helpen transformeren naar moderne cloud-driven organisaties."

Hyperconverged infrastructure vormt een snelgroeiende categorie die gebaseerd is op de principes van software defined infrastructure om flexibiliteit te stimuleren met een cloud-achtige ervaring. HPE blijft investeren en innoveren in best-in-class HCI-oplossingen, HPE SimpliVity en HPE Nimble Storage dHCI. Samen met HPE’s partner ecosysteem biedt HPE een marktleidend portfolio van HCI-oplossingen die beschikbaar zijn “as a service” via het HPE GreenLake-cloudplatform. Zo kunnen klanten de juiste oplossing kiezen voor hun workloads, inclusief algemene en bedrijfskritische applicaties, gevirtualiseerde en gecontaineriseerde applicaties en kleine en grootschalige omgevingen.

"De integratie van HPE Greenlake met Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server is de nieuwste samenwerking in een lange en productieve relatie tussen Microsoft en HPE", zegt Roanne Sones, Corporate Vice President, Microsoft Azure Edge + Platform. "Onze samenwerking om HPE GreenLake te integreren met het Microsoft-aanbod biedt onze klanten een managed services oplossing die eenvoud, flexibiliteit en de rendabiliteit biedt voor hun omgevingen, plus het voordeel van voortdurende beveiligingsexpertise van Azure en HPE."

Belangrijkste voordelen van HPE GreenLake met Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server:
  • Een cloud-ervaring: Klanten hebben behoefte aan een flexibel cloudplatform: een platform dat automatisering, selfservice en capaciteit op aanvraag biedt, samen met de mogelijkheid om een breed scala aan tools te gebruiken. Azure Stack HCI, een nieuw hyperconverged infrastructure (HCI) besturingssysteem, wordt geleverd als een Azure service op het HPE GreenLake cloud platform, om datacenter modernisering, remote office productiviteit, en vele edge applicaties te versnellen.
  • Vereenvoudigd hybride IT-management: Klanten kunnen hun diensten via de Microsoft Azure Portal op dezelfde manier beheren als waarop ze hun Azure public clouddiensten beheren. Met HPE GreenLake kunnen klanten hun omgeving naar wens beheren en laten groeien.
  • Data Anywhere met besparingen: Met de Microsoft SQL server maakt HPE GreenLake gebruik van gedefinieerde en geteste configuraties die klaar zijn om ieder type database applicaties te ondersteunen. HPE levert pay-per-use prijzen, point-and-click self-service, schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud-ervaring met de veiligheid van toegewijde, on-premise IT tegen 30 tot 40 procent TCO besparingen terwijl de noodzaak voor overprovisioning wordt geëlimineerd.
Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform - dat on premise, on edge, of in een colocatiefaciliteit kan draaien - biedt klanten een krachtige basis voor digitale transformatie. Het combineert de eenvoud en flexibiliteit van de cloud met strengere governance, compliance en zichtbaarheid. Met een portfolio van clouddiensten (op het gebied van bare metal, compute, containerbeheer, databescherming, HCI, HPC, machine learning operations, networking, SAP HANA, storage, VDI en VM's) helpt HPE GreenLake innovatie te versnellen.

De HPE GreenLake business groeit snel en heeft inmiddels meer dan $ 4,8 miljard USD aan totale contractwaarde en meer dan 900 partners die de services verkopen. Vandaag de dag heeft HPE GreenLake meer dan 1200 enterprise klanten in 50 verschillende landen en in alle industriële sectoren en groottes, waaronder Fortune 500 bedrijven, overheid en organisaties in de publieke sector, en kleine en middelgrote ondernemingen.

Beschikbaarheid

HPE GreenLake met het HPE Validated System voor Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL is per direct beschikbaar, met een Integrated System dat beschikbaar is vanaf Q4 CY21.
  1. IDC Cloud Pulse Q1 2020.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.