BlackBerry QNX-software nu geïntegreerd in meer dan 195 miljoen voertuigen

Strategy Analytics, een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft dat vastgesteld

| BlackBerry | 2 min | 21 juni 2021 16:40
Copyright: BlackBerry
BlackBerry Limited heeft vandaag aangekondigd dat Strategy Analytics, een toonaangevend onafhankelijk onderzoeksbureau, heeft vastgesteld dat BlackBerry® QNX®-software nu is ingebouwd in meer dan 195 miljoen voertuigen, een stijging van 20 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor.

BlackBerry QNX is de marktleider voor veiligheid-gecertificeerde embedded software in de auto-industrie. Autofabrikanten en Tier 1's, waaronder Aptiv, BMW, Bosch, Ford, GM, Honda, Mercedes-Benz, Toyota en Volkswagen, vertrouwen op BlackBerry QNX-software voor een breed scala aan kritieke systemen. Deze omvatten Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), Digital Cockpits en Secure Data Gateways, die allemaal steeds vaker voorkomen in voertuigen. Bovendien is BlackBerry QNX geselecteerd door 23 van de 25 autofabrikanten van elektrische voertuigen, en biedt een veilige, betrouwbare en beveiligde softwarebasis voor autonoom rijdende voertuigsystemen.
BlackBerry kondigde ook aan dat de achterstand van de royalty-inkomsten van BlackBerry QNX is toegenomen tot $490 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022. Dit is een stijging van 9% vergeleken met $450 miljoen vorig jaar. De achterstandsstatistiek wordt berekend op basis van contractprijzen en toekomstige schattingen van het productievolume die door de klant worden verstrekt wanneer zij BlackBerry een ontwerpwinst toekennen. BlackBerry QNX heeft onlangs aangekondigd geselecteerd te zijn door marktleiders zoals Baidu, Desay SV, Scania, Volvo en XPeng.

"BlackBerry's industriële voetafdruk blijft de algemene marktgroei overtreffen, zoals blijkt uit de aankondiging van vandaag, die werd bereikt ondanks een uitdagend jaar voor de auto-industrie", zegt Roger Lanctot, Director Automotive Connected Mobility, Strategy Analytics. "In de afgelopen zes jaar heeft BlackBerry met succes zijn marktimpact uitgebreid tot meer dan infotainment, waardoor een bredere acceptatie van geavanceerde, veiligheidskritieke systemen in verbonden autonome voertuigen mogelijk is."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.