Coricelli sluit zich aan bij IBM Food Trust om extra vierge olijfolie te traceren

Het bedrijf zal blockchain-technologie gebruiken om kwaliteit van zijn extra vergine olijfolie te benadrukken en consumenten meer inzicht te geven in certificeringen van de olie

| IBM | 1 min | 21 juni 2021 16:48
Copyright: IBM / Coricelli
Pietro Coricelli, een Umbrisch olijfoliebedrijf en een van de grootste en meest wereldwijd gedistribueerde olijfoliemerken in Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het zich aansluit bij IBM Food Trust om zijn extra vergine olijfolie te traceren met behulp van blockchain-technologie.

Om te voldoen aan de aanduidingen die nodig zijn om extra vergine olijfolie te verkopen, moeten producenten informatie bijhouden over de gebruikte grondstoffen en methoden. Coricelli zal een van de eerste bedrijven zijn die blockchain gebruiken om de kwaliteit en veiligheid van zijn olijfolie te documenteren, terwijl het consumenten op transparante wijze helpt om bewustere en weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen.

De 1-literflessen van Coricelli's klassieke extra vergine olijfolie, het bestverkochte product, zullen het eerste product zijn dat het bedrijf zal traceren dat beschikbaar zal zijn voor consumenten in de winkel. Door een QR-code op de fles te scannen, krijgen consumenten toegang tot informatie uit een onveranderlijk digitaal grootboek over het product en de verschillende interne en externe analyses en tests die zijn uitgevoerd om de inhoud te certificeren.

Het doel van het project is om consumenten transparantie en meer vertrouwen te bieden bij het winkelen voor extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.