De impact van IoT gaat verder dan slimme steden

Maar zijn we wel klaar voor een toekomst met nog meer IoT-apparaten?

| Kingston Technology | 2 min | 22 juni 2021 10:27
Copyright: Kingston Technology
Tegenwoordig worden we overspoeld met IoT (Internet of Things)-sensoren en -apparaten boordevol intelligentie, die zijn ontworpen om onze levenskwaliteit op alle denkbare manieren te verbeteren. Maar met alle grote kansen komen ook grote uitdagingen, en beveiliging, regelgeving, gegevensopslag en -beheer, en bandbreedte zijn een paar uitdagingen waar IoT mee te maken heeft. Zijn we daarom wel klaar voor een toekomst met nog meer IoT-apparaten? Ferdi van der Zwaag van Kingston Technology legt het uit.

In de volgende versnelling door de Covid-19 pandemie

Door de Covid-19 pandemie is het aantal, type en doel van aangesloten apparaten snel aan het groeien. Deskundigen schatten dat er in 2020 31 miljard IoT-apparaten zijn geïnstalleerd en dat er 127 nieuwe IoT-apparaten elke seconde op het web zijn aangesloten. Naarmate meer organisaties prioriteit geven aan de digitale transformatie, neemt de adoptie van IoT-technologie toe, om gebruikers, systemen en apparaten te verbinden met een breder scala aan netwerken.

Van spraakassistentie en slimme bewakingssystemen tot verbonden slimme steden – de mogelijkheden met IoT zijn eindeloos. Terwijl de pandemie veel projecten heeft vertraagd, heeft de situatie tegelijkertijd gediend als een katalysator voor verandering die al lang gepland en nodig was.

Zijn we echt klaar voor IoT?

Uit onderzoek van Cisco blijkt dat momenteel 75 procent van de IoT-projecten als niet succesvol wordt beschouwd. We kunnen daarom stellen dat we nog steeds langs een cruciaal omslagpunt moeten waarbij de technologie een nog grotere transformatie op maatschappelijk niveau teweegbrengt. Tekorten aan vaardigheden én de bezorgdheid over de veiligheid en de complexiteit van oplossingen vormen allemaal uitdagingen als het gaat om de invoering en het succes van het IoT.

Wat is het potentieel van IoT?

Hoewel IoT ons de mogelijkheid biedt om veel datapunten in ons dagelijks leven op te nemen, met veel voordelen en mogelijkheden, moet er ook goed worden nagedacht over de potentiële risico's, al dan niet op het gebied van veiligheid.

“De meest interessante toepassing van Internet of Things is niet de technische grenzen die worden verlegd of een ongekende sprong van verbeelding. Ik ben nog steeds aangenaam verrast door hoe technologie de maatschappij echt ten goede kan komen – bijvoorbeeld de domotica voor mensen met een handicap”, aldus Ferdi van der Zwaag.

In dit eBook wordt de weg besproken die IoT tot nu toe heeft afgelegd, evenals de huidige toepassingen en toekomstige trends. Ook komen er inzichten van een aantal toonaangevende deskundigen aan bod en worden verschillende uitdagingen met adviezen gepresenteerd over hoe we ons kunnen voorbereiden voor een nieuwe golf aan IoT-mogelijkheden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Marktplaats item

In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.

Over Kingston Technology

Kingston Technology Company is de grootste onafhankelijke geheugenproducent ter wereld.
Meer over Kingston Technology

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.