Western Digital introduceert UFS 3.1 mobiele opslagoplossing voor 5G-smartphones

De opslagruimte en -kwaliteit die nodig is om smartphones te gebruiken voor onder andere AR/VR, gaming en 8K-video

| Western Digital | 2 min | 22 juni 2021 15:31
Copyright: Western Digital
Western Digital Corp. kondigt de tweede generatie UFS 3.1 opslagoplossing voor 5G-smartphones aan. De nieuwe Western Digital iNAND MC EU551 biedt consumenten de opslagruimte en -kwaliteit die ze nodig hebben om hun smartphones te gebruiken voor onder andere AR/VR, gaming en 8K-video.

IDC verwacht dat het aandeel 5G-smartphones in 2021 meer dan 40 procent van het wereldwijde volume uitmaakt en in 2025 gegroeid is tot 69 procent. Daarnaast breiden netwerken de beschikbare bandbreedte steeds verder uit en bieden ze lagere latency om nieuwe gebruikerservaringen mogelijk te maken. De iNAND-oplossingen van Western Digital leveren de hoge capaciteit, high-performance geïntegreerde opslag die nodig is om deze nieuwe toepassingen mogelijk te maken.

Prestaties

De iNAND MC EU551 is het eerste mobiele opslagproduct dat is gebouwd op het onlangs aangekondigde UFS 3.1-platform van Western Digital. Door gebruik te maken van snellere NAND, een snellere controller en verbeterde firmware, biedt de iNAND MC EU551 aanzienlijk verbeterde prestaties ten opzichte van de vorige generatie.

Zo realiseerde Western Digital een verbetering van 100 procent op het gebied van leessnelheid en tot 40 procent bij schrijfbewerkingen. Dit maakt onder andere het gelijktijdig gebruiken van verschillende applicaties mogelijk. De sequentiële schrijfacties werden met 90 procent verbeterd om de potentiële downloadsnelheid van 5G en Wi-Fi 6 te helpen realiseren. Dit geeft consumenten een betere ervaring bij het streamen van rich media-bestanden zoals 8K-video, evenals verbeterde prestaties voor toepassingen zoals fotografie in burst-modus.Dankzij 30 procent verbetering in sequentiële reads kunnen applicaties sneller starten en zijn hogere uploadsnelheden mogelijk.

De iNAND MC EU551 mobiele opslag voldoet aan de JEDEC UFS 3.1-specificatievereisten en maakt gebruik van de nieuwste Write Booster-technologie op basis van de zevende generatie SmartSLC van Western Digital. Versie 2.0 van Host Performance Booster zorgt voor een sterkere combinatie van de nieuwste ontwikkelingen in de standaard.

Beschikbaarheid

De Western Digital iNAND MC EU551 UFS 3.1 embedded flash drive (EFD) is beschikbaar vanaf juli 2021, in 128GB, 256GB en 512GB.

“We vertrouwen in vrijwel elk aspect van ons leven op smartphones. In combinatie met snelle 5G-netwerken, sensorinnovatie en AI, groeit de gemiddelde capaciteit van telefoons, evenals de behoefte aan hogere prestaties om nieuwe multimediamogelijkheden aan te kunnen”, zegt Huibert Verhoeven, senior vice president, Automotive, Mobile and Emerging Markets bij Western Digital. "Met deze nieuwe UFS 3.1 iNAND-oplossing stellen we gebruikers in staat om datarijke applicaties te gebruiken en de mogelijkheden van snellere streaming te benutten voor vrije tijd, werken en leren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Western Digital
Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.