Dataiku nu ook beschikbaar via AWS Marketplace

AWS-klanten over de hele wereld krijgen nu toegang tot Dataiku

| Dataiku | 2 min | 22 juni 2021 15:34
Copyright: Dataiku
Dataiku is nu ook beschikbaar in de AWS Marketplace, een digitale catalogus met duizenden software-oplossingen van onafhankelijke leveranciers. Hierdoor is het voor klanten gemakkelijk om software die draait op Amazon Web Services, Inc. (AWS) te vinden, testen, kopen en implementeren. Door de beschikbaarheid van Dataiku in de AWS Marketplace kunnen klanten nu profiteren van de gebruiksvriendelijke visuele interface van Dataiku om data pijplijnen te bouwen, data voor te bereiden en machine learning-modellen te ontwikkelen en te implementeren in hun cloud.

Iedereen met een AWS-account kan nu Dataiku met slechts een paar klikken aanschaffen, waardoor de barrière van nieuwe contracten of juridische rompslomp wordt weggenomen bij het starten van AI-projecten op grote schaal.

“Wij geloven dat elk bedrijf, hoe groot of klein ook, kan profiteren van AI/ML-producten zoals Dataiku - de lancering in AWS Marketplace maakt dat alleen maar gemakkelijker”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Meer organisaties kunnen nu AI gebruiken om belangrijke bedrijfsprocessen te automatiseren, waardoor klanten slimmere, snellere beslissingen nemen en een betere klantervaring leveren."

Klanten die Dataiku via AWS gebruiken, hebben direct toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op AWS met lees- en schrijftoegang tot Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en beheerde SQL-services. Met deze toegang kunnen gebruikers eenvoudig data pijplijnen en machine learning-processen schalen door gebruik te maken van rekenclusters zoals Amazon EMR en Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS). Via visuele componenten of een codeertaal naar keuze kunnen gebruikers datasets verbinden, visualiseren, transformeren en analyseren met Amazon Redshift via visuele recepten of aangepaste SQL-code. Bovendien is het mogelijk om Amazon SageMaker-modellen en end-points te bouwen, implementeren en beheren vanuit Dataiku. Klanten kunnen ook eenvoudig gebruikmaken van de AWS Machine Learning Services om computer vision of tekstanalyse naadloos op te nemen in hun Dataiku-projecten.

De push-down-architectuur en elastische integraties van Dataiku profiteren van native cloud computing-resources om zowel workload naar cloud computing-resources zoals Spark en Kubernetes te pushen als ook automatisch compute-resources in te zetten voor de georkestreerde taken voor data-voorbereiding, modelontwikkeling en modelscores op Dataiku. Hierdoor betalen klanten alleen voor wat ze nodig hebben.

AWS Marketplace is een samengestelde digitale catalogus waar klanten software, gegevens en diensten van derden kunnen vinden, kopen, implementeren en beheren. Het bevat duizenden software-oplossingen en vereenvoudigt softwarelicenties en inkoop met flexibele prijsopties en talrijke implementatiemethoden.

Meer informatie over Dataiku en de AWS Marketplace is hier te vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.