ThePhoneLab is de eerste onafhankelijke reparatie keten voor Apple binnen de Benelux

Geen verschil tussen een reparatie bij Apple en één van de acht winkels van ThePhoneLab

| ThePhoneLab | 3 min | 23 juni 2021 10:36
Gewaardeerd
Copyright: ThePhoneLab
ThePhoneLab start vanaf vandaag met het aanbieden van originele Apple onderdelen voor iPhone schermen en iPhone batterijen in alle winkels. Tijdens deze reparaties wordt gebruik gemaakt van originele onderdelen direct afkomstig van Apple. Er worden, zowel voor als na de reparatie, officiële diagnostische testen uitgevoerd mét de diagnose software van Apple. Hierdoor zit er geen verschil in een reparatie bij ThePhoneLab of bij Apple. Hiermee is ThePhoneLab de eerste keten in de Benelux die op deze manier met Apple samenwerkt.

Kwaliteit reparatie borgen

De erkenning door Apple zorgt ervoor dat ThePhoneLab originele reparaties uit kan voeren voor Apple devices. Hiermee kunnen de winkels Apple kwaliteit waarborgen bij een reparatie.

Voor de 29 jarige oprichter van de keten, Boris Blijham, is dit een mijlpaal: “Wij verzorgen de reparaties van meerdere merken, maar Apple is natuurlijk wel een premium brand in de smartphone wereld. Dat wij als Nederlandse keten nu als eerste gekozen zijn om het Apple IRP-programma uit te rollen is een eer. Deze samenwerking is uniek voor onze klanten: zij kunnen voor het eerst bij één partij kiezen tussen een origineel onderdeel van Apple of een vervangend onderdeel van ThePhoneLab. Als Apple liefhebber heb ik altijd al gedroomd om een samenwerking met Apple te beginnen. Het is een grote stap voor de toekomst van ThePhoneLab.”

Training door Apple

De 40 specialisten van ThePhoneLab worden door Apple getraind om de originele reparaties volgens Apple normen uit te voeren. Hierbij volgen de medewerkers het ‘Independent Repair Provider-programma’ van Apple. Alle reparateurs die aan het programma deelnemen, beschikken over dezelfde originele onderdelen, gereedschappen, reparatiehandleidingen en diagnostiek als Apple Authorized Service Providers (AASP’s) en Apple Stores. Daarnaast volgen de medewerkers een speciaal opgerichte ThePhoneLab Academy.

Enorme groeiambitie

De verregaande samenwerking met Apple past bij de ambitie die de jonge ondernemer heeft. Groei en ontwikkeling staan hierbij centraal.

Oprichter Boris: “Het is voor een snel groeiende organisatie als ThePhoneLab belangrijk om samen te werken met de juiste partners die deze groei kunnen faciliteren. Apple is een betrouwbare partij en een lovebrand. Dat laatste zijn wij ook hard op te worden en het eerste zijn wij al. Binnen nu en 5 jaar willen wij door heel de Benelux zitten. En zo’n doelstelling behaal je alleen met de juiste partners aan je zijde.”

Verlengen levensduur smartphones en tablets duurzaam

Vanuit de markt is een verschuiving gaande naar hergebruik en reparatie van ICT apparatuur. Dit in plaats van nieuw aanschaffen. Meer en meer organisaties zoals ThePhoneLab maken reparatie van smartphones en tablets mogelijk. Hierdoor kan de aanschaf van een nieuw apparaat uitgesteld worden. Boris: “Met het verlengen van de levensduur van deze apparaten tot een jaar of 10 kan 40 tot 50% e-waste voorkomen worden. Door vervanging van bijvoorbeeld het scherm, batterij of speaker, kan je de aanschaf van een nieuwe telefoon of tablet met jaren uitstellen. Niet alleen kostentechnisch interessant, maar ook milieubewust. We vervangen te snel voor iets nieuws, en dat terwijl hergebruik of reparatie een prima alternatief is”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ThePhoneLab
Bij ThePhoneLab weten wij alles over smartphones en tablets: van hardware tot software en van reparatie tot protectie en preventie. Wij zijn dol op techniek en werken enorm graag met onze handen. Voor onze specialisten is het een feest om continu getraind te worden op de nieuwste technieken en alles te leren over de nieuwste toestellen. Bij ons kunnen mensen terecht voor alle problemen met hun device. We gaan geen enkel probleem uit de weg en beginnen even fluitend aan een schermreparatie als aan een complexe moederbord reparatie. Mochten wij het probleem echt niet kunnen verhelpen, dan kunnen wij altijd een vervangend toestel aanbieden. Wij denken in oplossingen, zodat klanten altijd en overal (online) bereikbaar zijn. Om problemen in de toekomst te voorkomen bieden wij de nodige protectie aan. Zo kan men bij ThePhoneLab altijd terecht voor een gratis APK voor mobiel.

Bij ThePhoneLab staan deskundigheid, snelheid en servicegerichtheid centraal. Klanten kunnen zeven dagen per week, zonder afspraak, terecht bij een van onze vestigingen. Daarbij ontvangen ze altijd 6 maanden garantie op het vervangen onderdeel en indien de reparatie niet slaagt, hoeft men niet te betalen. Ook na een originele reparatie bij ThePhoneLab, behouden klanten de fabrieksgarantie op hun telefoon. 

Het draait echter niet alleen om reparaties: er is een ruim assortiment aan refurbished devices en verschillende accessoires en het is mogelijk om een smartphone verzekering afsluiten.
Meer over ThePhoneLab
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.