Zorg en Zekerheid kiest met Oracle Autonomous Data Warehouse voor snelle, veilige datastromen en krachtige analytics

Leidse zorgverzekeraar nog beter in staat verzekerden de beste en betaalbare zorg te bieden op basis van rijke datasets

| Oracle | 3 min | 23 juni 2021 10:55
Copyright: Zorg en Zekerheid
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gaat zijn datastromen optimaliseren met de Oracle Autonomous Data Warehouse (ADW). Dit dataware-house, beschikbaar in de public cloud van Oracle of in datacenters van klanten, is erop gericht vrijwel alle complexiteit van het beheer van een datawarehouse en het beveiligen van data weg te nemen. Hiermee worden bijna alle handmatige en complexe taken - die menselijke fouten kunnen veroorzaken - overbodig. Dit levert de Leidse zorgverzekeraar naast optimale veiligheid, ook maximale performance en tijdswinst op.

Primeur door combinatie van ADW en OH Data Marts

Zorg en Zekerheid komt voort uit verschillende ziekenfondsen in de regio Amsterdam-Utrecht-Den Haag en bestaat al bijna 200 jaar. De zorgverzekeraar is in 2019 gestart met het uitwerken van een nieuwe BI-architectuur om zijn datastromen te optimaliseren. Data uit Oracle Health Insurance Back Office (OHI-BO), de bewezen oplossing van Oracle die bij de meeste zorgverzekeraars in Nederland in gebruik is, liep tot dan via OHI Data Marts door naar een omgeving van Microsoft. De architectuurkeuze werd recentelijk door Zorg en Zekerheid geëvalueerd. Wat bleek was dat de data te weinig waarde toevoegden in de verschillende lagen van gebruik, wat leidde tot de stap naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

“Bij Zorg en Zekerheid werken wij dagelijks aan goede en betaalbare zorg voor onze verzekerden”, zegt Henk Gerla, lid Raad van Bestuur bij Zorg en Zekerheid. “Daarbij hoort een modern ingerichte BI-architectuur. Een waarop we blind kunnen vertrouwen en snel biedt wat we nodig hebben en die alle handmatige en complexe taken overbodig maakt. Oracle’s Autonomous Data Warehouse, in combinatie met OHI Data Marts is voor ons de perfecte oplossing. We beschikken nu als eerste zorgverzekeraar over dit veilige, autonoom opererende systeem dat ons snel rijke data en een ongekende performance levert”, aldus Gerla.

"De nieuwe manier van werken heeft niet alleen voordelen voor de medewerkers van Zorg en Zekerheid. “Samen met zorgprofessionals en gemeenten kunnen we op basis van de rijke data gericht kijken naar het effect van nieuwe behandel-methoden, EHealth en preventieactiviteiten. Dit helpt mee om onze premie zo laag mogelijk te houden. Ook kunnen we nieuwe producten ontwikkelen op basis van zorggebruik, zorgkosten en gezondheidsproblematiek. Zo kunnen we onze verzekerden nog beter helpen de gezondste versie van zichzelf te worden. En maken we van deze regio de gezondste van Nederland.”, zo besluit Gerla.

Uitgebreide data- en privacybescherming

ADW maakt het gemakkelijk om data te beschermen tegen buitenstaanders en insiders. Het biedt autonome versleuteling van ongebruikte en actieve data (inclusief back-ups en in flight tussen netwerkverbindingen), beschermt gereguleerde data, past alle beveiligingspatches toe, maakt auditing mogelijk en voert bedreigingsdetectie uit. Bovendien kunnen klanten Oracle Data Safe gemakkelijk gebruiken om doorlopende beveiligingsbeoordelingen, analyse van gebruikers en privileges, detectie van gevoelige data, beveiliging van gevoelige data en activiteitscontrole uit te voeren. Autonomous Data Warehouse beschermt de organisatie en alle data tegen datalekken, malware-injecties, DDoS-aanvallen, kwaadwillende insiders, geavanceerde aanhoudende bedreigingen, onveilige API's, accountkaping en meer. ADW is beschikbaar in OCI of in datacenters van klanten via Oracle Exadata Cloud@Customer en Dedicated Region Cloud@Customer.

“Autonoom beheer stelt klanten in staat een krachtig, zeer beschikbaar en veilig datawarehouse te runnen, terwijl de administratieve kosten worden verlaagd. We zijn verheugd dat we met Zorg en Zekerheid wederom een grote Nederlandse zorgverzekeraar bij kunnen staan in het veilig en snel managen van hun data. Hierdoor kunnen zij zich richten op wat voor hen écht van belang is; het bieden van de beste en betaalbare zorg voor zijn klanten”, voegt Wilfred Scholman, Country Leader bij Oracle Nederland, toe.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle
Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.