Logitech G & McLaren Racing kondigen terugkeer G Challenge aan voor 2021

De competitie keert terug voor het vierde opeenvolgende jaar met een celebrity grid-race

| Logitech | 3 min | 23 juni 2021 11:05
Copyright: Logitech
Logitech G, een merk van Logitech en leider op het gebied van gamingtechnologieën en -uitrustingen, heeft samen met McLaren Racing een nieuw tijdperk aangekondigd voor hun G Challenge eracing-competitie, waar racers en race fans van over de hele wereld zich op kunnen verheugen.

Het officiële 2021 Logitech G McLaren G Challenge-raceseizoen gaat op 1 juli 2021 van start en bevat een aantal nieuwe uitdagingen en andere toevoegingen. In een poging om meer mensen uit de simracing-community bij de G Challenge te betrekken, is het toernooi uitgebreid met drie divisies: Open Wheel, Stock Car en Sport Car Racing. De vierde editie van de G Challenge gaat gespeeld worden met twee games, iRacing en Assetto Corsa Competizione, en zal uitmonden in de Grand Finale op 15 januari 2022 in Las Vegas, Nevada.

De drie divisiewinnaars van dit jaar winnen een vierdaagse volledig betaalde reis naar Londen, waar ze een unieke ervaring achter de schermen krijgen met dank aan McLaren Racing. Het prijzenpakket omvat een rondleiding door het McLaren Technology Centre, coaching door de internationaal bekende autocoureur Lando Norris en een VIP-ervaring bij de F1® British Grand Prix 2022.

Kort na de start op 7 juli 2021, organiseert Logitech G een Pro Am-race, waarbij twee teams met beroemdheden tegen elkaar strijden in een Stock Car- en Open Wheel-race. Captains William Byron en McLaren F1-coureur Lando Norris stellen ieder hun eigen team samen. Tot de beroemdheden behoren onder meer rapper, zanger en songwriter A$AP Ferg; Nederlandse YouTuber Jelle Van Vucht (bekend als Jelly); Arrow McLaren SP-coureur Felix Rosenqvist; Amerikaanse autocoureur en pitreporter voor NASCAR op NBC Parker Kligerman; en de Braziliaanse Indianapolis 500-kampioen Tony Kanaan.

"Het succes van de G Challenge 2020 werd onderstreept door inspanningen om motorsportliefhebbers te blijven entertainen, zelfs tijdens de wereldwijde pandemie", zegt Jim Hoey, hoofd van de G Challenge bij Logitech G. "Dit jaar keren we terug met nieuwe formats, meer games en een maandelijks schema met races die uitgezonden worden en waar racefans van over de hele wereld zich op kunnen verheugen.”

"McLaren omarmde de G Challenge als een manier om racefans te entertainen, maar we realiseerden ons al snel dat dit een kans was om samen te werken met Logitech G in een esports-tak die blijft exploderen", zegt Lindsey Eckhouse, Director of Licensing, Ecommerce & esports bij McLaren Racing. “De G Challenge is een klasse apart, waarbij amateurcoureurs en motorsportliefhebbers de mogelijkheid krijgen om te strijden en racen als professionele coureurs. We kijken uit naar weer een jaar vol spanning en plezier.”

De top drie racers uit elke divisie (Open Wheel, Stock Car en Sport Car) verdienen een volledig betaalde reis naar het Grand Finals Weekend in Las Vegas om te strijden voor het kampioenschap. Het Grand Finals Weekend zit boordevol spannende activiteiten, waaronder een live rijervaring op het circuit met exotische raceauto's, officiële meet-and-greets met professionele coureurs, atleten en andere beroemdheden, en een kans om de McLaren Racing VIP Experience hoofdprijs te winnen.

Denk jij dat je kans maakt op de overwinning? De inschrijvingen voor de online qualifiers zijn nu geopend, schrijf je in via LogitechGChallenge.com.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Logitech

Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.