Loopt een app vaak vast?

Negen op de tien stapt over naar de concurrent

| Truewind | 2 min | 23 juni 2021 11:38
Als het om applicaties gaat, hebben Nederlanders weinig geduld. Wanneer een applicatie vaak vastloopt, verwijdert namelijk vier vijfde van de Nederlanders (79%) de app. Negentig procent stapt over naar een soortgelijke aanbieder. Bij mensen jonger dan dertig jaar is dit zelfs 94 procent. Dit blijkt uit een onderzoek onder 566 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Truewind, wereldwijde leverancier van digitale oplossingen op basis van het OutSystems-low-codeplatform.

81 procent switcht naar andere app als aanbieder opdringerig is

Een andere reden om over te stappen naar een concurrerende aanbieder is als deze een betere app heeft. Dit is voor 79 procent een reden om te switchen. Nederlanders jonger dan dertig jaar zijn hier het meest gevoelig voor (87%), vijftigers het minst (70%). Wanneer er een opdringerig bedrijf achter een app zit, bijvoorbeeld als deze veel pushnotificaties of e-mails stuurt, vindt 81 procent van de Nederlanders dit een reden om over te stappen. Van de 60-plussers vindt 75 procent dit een reden om over te stappen.

Een derde stapt over als er te veel updates zijn

Als een app vaak geüpdatet moet worden, stapt meer dan een derde van de Nederlanders (36%) over naar een soortgelijke app. Vrouwen (40%) vinden het updaten van een app vervelender dan mannen (33%). Nederlanders onder de dertig jaar vinden het minder vervelend om een app vaak te moeten updaten: 72 procent geeft aan dit geen reden te vinden om over te stappen naar een vergelijkbare app.

Het zoeken naar de juiste knoppen

Als een app moeilijk te begrijpen is, gaat 77 procent op zoek naar een alternatief. Nederlanders onder de veertig jaar stappen het snelst over als een app niet te begrijpen is (80%). Aangezien zij zijn opgegroeid met veel verschillende apps, hebben zij een hoge standaard waar een app aan moet voldoen. Worden deze verwachtingen niet waargemaakt, dan zijn zij vastberaden om de app te verwijderen. Hoewel veel Nederlanders overstappen bij een ingewikkelde app, geeft slechts 13 procent aan niet te weten waar de knoppen in een nieuwe applicatie zitten. Voor dertigers is dit enkel 7 procent. Van de 60-plussers vindt een derde (33%) het lastig om de juiste knoppen te vinden in een nieuwe app.

Ruud Hochstenbach, verantwoordelijk voor business development van Truewind in de Benelux: “Het is duidelijk dat wij Nederlanders weinig geduld hebben. Loopt een app vaak vast, kunnen we de juiste knoppen niet vinden of zijn er steeds maar updates? Dan stappen we over naar een alternatief. Willen applicatieontwikkelaars hun gebruikers behouden, dan zullen ze dus echt een stapje extra moeten zetten om een hoogwaardige app te bieden die zeer gebruiksvriendelijk is.”

image
Figuur 1: Redenen om over te stappen naar een concurrent.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Truewind
Truewind, een van de meest ervaren OutSystems-partners, is een wereldwijde leverancier van digitale oplossingen. Door middel van applicatieontwikkeling op basis van low-code helpt Truewind organisaties bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen, waarbij de focus ligt op UX, UI, nazorg en testen. Het bedrijf is onder andere actief in de zorg, bankensector, verzekeringssector, automotive en retail. 
Meer over Truewind
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.