Nederlandse bedrijven Technologies Added en Sustainder spelen een hoofdrol in de serie ‘Digitally Enlightened’

Een productie van BBC StoryWorks Commercial Productions in opdracht van DIGITALEUROPE

| Rockwell Automation | 3 min | 23 juni 2021 14:06
Copyright: Rockwell Automation / BBC
De Nederlandse bedrijven Technologies Added en Sustainder spelen een belangrijke rol in een aflevering van de videoserie ‘Digitally Enlightened’, een productie van BBC StoryWorks Commercial Productions in opdracht van DIGITALEUROPE. De serie vestigt de aandacht op de grote maatschappelijke, sociale en economische veranderingen als gevolg van de digitalisering.

In de aflevering die gemaakt is in samenwerking met Rockwell Automation ligt de focus op de flexibilisering van productieprocessen, die bedrijven in staat stelt snel en flexibel te reageren op vragen uit de markt. Sustainder, producent van slimme straatverlichting, produceert een groot aantal varianten van zijn verlichtingsarmaturen in de shared productiefaciliteit van Technologies Added in Emmen. In samenwerking met Rockwell Automation is daar een geïntegreerd IT-platform ontwikkeld, dat het hele proces van productontwikkeling tot en met de fysieke productie digitaliseert.

In de video van Rockwell Automation maken de kijkers kennis met Marco Bosch, Operations Director bij het Emmense bedrijf Sustainder. Marco legt uit hoe decentrale overheden met slimme straatverlichting tot 90% energie kunnen besparen en hoe de unieke productiefaciliteit bij Technologies Added in Emmen de benodigde flexibiliteit en aanpassingen mogelijk maakt. Bij beelden in de productieruimte geeft managing director Joris Bisschop van Technologies Added een overzicht van de digitale backbone van Rockwell Automation die het innovatieve concept van het ‘factory-as-a-service-model’ ondersteunt.

"Dit project laat zien wat er mogelijk is als de menselijke vindingrijkheid gebruik kan maken van digitale technologie", zegt Mark Bottomley, Rockwell Automation Regional Vice President of Strategic Accounts and Sales Specialists. "Digitale transformatie in de industrie zorgt ervoor dat we beter kunnen leven en werken in een duurzame wereld. Ik ben bijzonder trots op de rol die Rockwell Automation speelt omdat wij klanten helpen bij het behalen van positieve resultaten."

Ter gelegenheid van de lancering van de serie zei Cecilia Bonefeld-Dahl, director-general van DIGITALEUROPE: ”De serie vestigt op een briljante manier de aandacht op de digitale transformatie die we nu in Europa meemaken. Dankzij de serie krijgen we inzicht in de betrokkenheid en de drive waarmee digitale vernieuwers proberen maatschappelijke problemen op te lossen. Zij sporen ons ook aan om een omgeving te creëren waarin innovatie en samenwerking beter gedijen.”

Podcast en blog

Het #DigitallyEnlightened-project wordt ondersteund met een podcast, waarin zowel Marco Bosch als Joris Bisschop in gesprek gaan met Mike Loughran, CTO van Rockwell Automation UK. Hun gesprek gaat over disruptieve digitale transformatie; de invloed daarvan op business modellen en haar potentieel om een slimmer en duurzamer leven te ondersteunen. Dit aan de hand van de voorbeelden van Sustainder en Technologies Added.

”Ons factory-as-a-service model bleek van pas te komen bij de fabricage van een nieuw concept in slimme straatverlichting van Sustainder," aldus Bisschop. ”Smart shared factories, zoals die van ons, zijn binnenkort algemeen. Ze gaan bedrijven helpen bij het realiseren van geweldige ideeën.”

Er is ook een blog-post van Marco Bosch beschikbaar, waarin een meer gedetailleerd overzicht van de reeks smart functies aan de orde komt die Sustainder in zijn straatverlichting kan opnemen. Dit maakt een verbeterd beheer en meer veiligheid in de openbare ruimtes mogelijk.

De film, de podcast en de blog van #DigitallyEnlightened benaderen de case study vanuit verschillende perspectieven en belichten de verschillende aspecten van de digitale transformatie; niet alleen de disruptieve invloed op het bedrijfsleven en het potentieel om de openbare infrastructuur in een slimme stad te veranderen, maar ook de mogelijkheden om een flexibele, digitale backbone te gebruiken.

Het belangrijkste is echter, dat het verhaal van Rockwell Automation, Technologies Added en Sustainder inzicht geeft in de rol die innovatie en leiderschap spelen bij het inzetten van digitale technologie om de mogelijkheden van de mens uit te breiden. ”Technologie is niet de motor achter de veranderingen in de wereld om ons heen; maar juist mensen zijn de drijvende kracht achter die veranderingen”, concludeert Mark Bottomley.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.