Eaton breidt cybersecurity-portfolio uit met IEC-gecertificeerde producten

| Eaton | 2 min | 04 februari 2020 11:25
Powermanagementbedrijf Eaton breidt zijn activiteiten uit op het gebied van cybersecurity met nieuwe IEC-certificeringen voor de Gigabit Network Card en Industrial Gateway Card. De producten voldoen daarnaast ook aan de cybersecurity-normen van UL en bieden zo geavanceerde netwerkbescherming voor UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply). Eaton is daarmee de eerste in zijn branche die dubbele certificering voor de strenge IEC- en UL-productcertificering heeft behaald, waarmee het bedrijf voldoet aan de strikte specificaties en klantverwachtingen voor veilige stroom.

Analisten verwachten dat er in 2025 zo'n 41,6 miljard apparaten zijn die in totaal 79,4 zettabytes (79.400.000.000 TB) aan data genereren, die allemaal moeten worden onderhouden en verwerkt (Bron: IDC). Door de explosieve groei van het Industrial Internet of Things (IIoT) is er enorme behoefte aan goede beveiliging. Maar zonder wereldwijde normen voor cybersecurity is het moeilijk om de juiste vereisten te bepalen voor de beveiliging van het IIoT. 

'Goede cybersecurity is essentieel voor de bedrijfstak en de proactieve en consistente aanpak van Eaton is hierin uniek', zegt Michael Regelski, Senior Vice President en CTO bij Eaton. “Om IIoT-beveiliging te bevorderen in een steeds meer door elektriciteit aangedreven en verbonden wereld, is het van essentieel belang dat industrieën en normalisatieorganisaties zich richten op uniforme wereldwijde normen voor cybersecurity. Daar werken we nu samen aan met UL en IEC."

De Gigabit Network Card was de eerste UPS-netwerkkaart die voldeed aan de UL 2900-1 norm. Nu zijn de Gigabit Network Card en Industrial Gateway Card ook gecertificeerd voor de IEC 62443-4-2. Deze Eaton-technologieën maken het eenvoudig om eenfase- en driefasige UPS-systemen aan te sluiten, terwijl ze tegelijkertijd netwerkbescherming bieden voor stroomvoorziening in commerciële gebouwen, industriële faciliteiten en grote datacenters.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Eaton
Eatons Electrical Sector (NYSE:ETN) is een wereldleider met expertise in energiedistributie en -beveiliging, noodstroomvoorziening, besturing en automatisering, verlichting en beveiliging, gebouwgerelateerde oplossingen en bedradingssystemen, oplossingen voor zware en gevaarlijke omstandigheden en engineering services. Via wereldwijd toepasbare oplossingen is Eaton in staat invulling te geven aan de meest kritische uitdagingen op het gebied van hedendaagse elektrotechniek.

Eaton helpt met energie-efficiënte oplossingen onze klanten op een doeltreffende manier elektrische, hydraulische en mechanische kracht op een meer betrouwbare, veiligere en duurzamere manier te beheren. Het bedrijf is toegewijd aan het verbeteren van de levenskwaliteit en het milieu door het gebruik van powermanagementtechnologieën en -diensten.
Meer over Eaton
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.