MisterGreen breidt uit naar Denemarken

Dankzij deze uitbreiding is het bedrijf de eerste leasemaatschappij in Scandinavië met honderd procent elektrische auto’s

| MisterGreen Electric Lease | 2 min | 24 juni 2021 9:42
Afbeelding: Carsten Laursen, Country Manager Denemarken bij MisterGreen (l.) en Mark Schreurs, CEO van MisterGreen (r.) | Copyright: MisterGreen Electric Lease
Leasemaatschappij en Tesla-expert MisterGreen is sinds kort actief in Denemarken. Dankzij deze uitbreiding is het bedrijf de eerste leasemaatschappij in Scandinavië met honderd procent elektrische auto’s. Het doel is om binnen vijf jaar tien procent van het marktaandeel van Tesla in Denemarken te realiseren. Om dit te bereiken, heeft MisterGreen Carsten Laursen als Country Manager aangesteld en wordt de Deense vloot uitgebreid naar 300 Tesla’s in 2022.

“Met deze uitbreiding geven we invulling aan onze internationale ambities. Het is mooi om te zien dat elektrisch rijden in steeds meer landen populair wordt,” zegt Mark Schreurs, CEO van MisterGreen. “In Denemarken zien we grote kansen omdat daar de markt nog niet verzadigd is. Door veranderde wetgeving verwachten we dat het aandeel elektrische auto’s de komende jaren fors zal stijgen.”

Regelgeving

Met een verwachte omzet van 35 miljoen euro in 2021 en een verdubbeling van het aantal mede-ondernemers, is de leasemaatschappij trots om uit te breiden naar Denemarken. Tot 2016 was de Deense regelgeving voor elektrische auto’s aantrekkelijk, daarna werd elektrisch rijden minder populair door de invoering van aanschafbelasting. Deze belasting is sinds 2021 afgeschaft voor elektrische auto’s tot 500.000 Deense Kroon. Bovendien ontvangen eigenaren van elektrische auto’s belastingvoordeel dankzij een jaarlijkse teruggave, de zogenoemde ‘green owner tax’.

Over Carsten Laursen

Met Laursen heeft MisterGreen de juiste kennis in huis gehaald om de Deense activiteiten te ontwikkelen. Laursen heeft ervaring als Regional Enterprise Sales Manager bij Tesla in Scandinavië. Daarna was hij onder meer Managing Director bij Secto Automotive ApS en Country Manager Denmark bij JATO. “Ik heb ontzettend veel zin om MisterGreen te ondersteunen in hun groene missie,” zegt Laursen. “De markt voor elektrische auto’s ligt nu open in Denemarken waardoor dit het perfecte moment is om hier uit te breiden. Ik verwacht dan ook dat MisterGreen een groot aandeel zal hebben in de toename van het aantal elektrische auto’s.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over MisterGreen Electric Lease

MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan 12 jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu.
Meer over MisterGreen Electric Lease

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.