DigiCert breidt documentondertekening uit met vertrouwde digitale handtekeningen en identiteitsverificatie op afstand

Bedrijven kunnen voldoen aan de behoefte aan vertrouwde handtekeningen en profiteren van de productiviteitswinst en lagere kosten van digitale processen op afstand

| DigiCert | 3 min | 24 juni 2021 9:55
Copyright: DigiCert
DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van SSL en PKI, heeft DigiCert Document Signing Manager aangekondigd, een ultramoderne cloudoplossing voor zeer goed beveiligde en rechtsgeldige digitale handtekeningen voor documenten. Document Signing Manager biedt vertrouwen in handtekeningen en garandeert dat de identiteit van de ondertekenaar klopt en het ondertekende document niet is gewijzigd. Door de auditmogelijkheden zijn de handtekeningen bovendien rechtsgeldig.

Met Document Signing Manager versterkt DigiCert zijn toonaangevende positie als marktleider op het gebied van digitale documentondertekening met geautomatiseerde, flexibele workflows die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de bestaande processen van klanten. Dankzij deze oplossing kunnen bedrijven voldoen aan de behoefte aan vertrouwde handtekeningen, en profiteren van de productiviteitswinst en lagere kosten van digitale processen op afstand. Document Signing Manager is ideaal voor bedrijfstakken waarin veel wordt gewerkt met rechtsgeldige en bindende digitale handtekeningen, zoals o.a. de verzekeringsbranche, de onroerendgoedsector, de gezondheidszorg en het onderwijs. Ook is het geschikt voor bedrijven waar veel medewerkers buiten de deur werken en organisaties die externe onboarding willen bieden voor hun digitale applicaties, om de interactie met hun klanten te verbeteren.

Met Document Signing Manager kunnen organisaties razendsnel digitale handtekeningen zetten, veel sneller dan 'gewone' handtekeningen. Ze bieden de hoogste mate van vertrouwen en zorgen voor naleving van wettelijke voorschriften over de hele wereld. Document Signing Manager:
  • Introduceert Verify by DigiCert powered by IDNow voor identiteitsverificatie op afstand. Daarmee kunnen bedrijven voldoen aan internationale normen zonder identiteiten persoonlijk (fysiek) te hoeven valideren.
  • Faciliteert ondertekening als individu (eSignature) of als organisatie (eSeal) voor optimale naleving van de vereisten van bijvoorbeeld Know Your Customer (KYC) en de antiwitwasvoorschriften van Anti-Money Laundering (AML).
  • Biedt een complete reeks vertrouwensniveaus: Basic, Advanced+ en Qualified.
  • Voldoet aan Europese wettelijke normen zoals eIDAS en Swiss ZertES, de technische vereisten van de Adobe Approved Trust List (AATL) en uiteenlopende zakelijke en plaatselijke overheidsvoorschriften.
  • Biedt ondersteuning voor audittrails voor compliance met wetgeving en sectornormen, inclusief HIPAA en financiële dienstverlening.
  • Zorgt voor Long Term Validation (LTV) om te bewijzen dat het document nog steeds geldig is en niet is gemanipuleerd wanneer het in de toekomst wordt geopend.

'Met DigiCert Document Signing Manager kunnen bedrijven sneller en goedkoper zakendoen, dankzij externe ondertekening met rechtsgeldige digitale handtekeningen die een hoge mate van vertrouwen bieden en bestand zijn tegen manipulatie', vertelt Brian Trzupek, Senior Vice President of Product van DigiCert. 'Document Signing Manager is snel en eenvoudig te implementeren in de cloud en biedt de beste functies van de oplossingen voor digitale ondertekening van DigiCert + QuoVadis, die zijn gebaseerd op PKI. Dit omvat geautomatiseerde, flexibele workflows en het gemak van gestandaardiseerde externe identiteitsverificatie.'

Met Document Signing Manager kunnen ondertekenaars vertrouwen wekken en de rechtmatigheid aantonen van zakelijke transacties en papierloze documenten, ongeacht het programma of de software die ze gebruiken. De oplossing werkt probleemloos samen met bestaande ondertekeningsworkflows binnen bedrijven, zoals die van Adobe Sign, Ascertia SigningHub en DocuSign. Daarnaast kan het eenvoudig worden geïntegreerd in maatwerkworkflows met behulp van een API van het Cloud Signature Consortium (CSC).

'Het vertrouwen dat een elektronische handtekening rechtsgeldig is, is heel belangrijk voor elke ondertekeningsprocedure', zegt John Jolliffe, Senior Manager, Adobe Sign Strategic Development. 'Door Adobe Sign te gebruiken met Document Signing Manager van DigiCert, is het mogelijk om op afstand een identiteit te valideren en zeker te weten dat de digitale handtekening voldoet aan de Europese en Zwitserse regelgeving, en aan de voorschriften die gelden in andere landen en uiteenlopende bedrijfstakken.'

Document Signing Manager is onderdeel van DigiCert ONE™, een moderne, allesomvattende benadering van PKI-beheer. DigiCert ONE heeft een op containers gebaseerde cloudarchitectuur en kan op vele manieren worden geïmplementeerd. Daarmee kunnen organisaties snel nieuwe services bieden, intern of in de cloud. DigiCert ONE maakt het grootschalige beheer van ondertekenaars en gebruikers mogelijk en biedt uitgebreide ondersteuning voor al hun op PKI gebaseerde beveiligingsbehoeften.

Document Signing Manager is vanaf nu verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.digicert.com/nl/signing/document-signing/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DigiCert
DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van schaalbare TLS/SSL, IoT- en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven ter wereld vertrouwen op de expertise van DigiCert op het gebied van identiteit en encryptie, voor hun webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal met zijn oplossing voor het beheer van de levenscyclus van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende platform voor certificaatbeheer, de snelle en bekwame klantenservice en hun toonaangevende beveiligingsproducten.
Meer over DigiCert
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.