Helft van C-level executives bekent dat strategische businessplannen in de la verdwijnen

Een digitale strategie draagt bij aan betere performance in organisatie

| Telindus | 2 min | 24 juni 2021 11:13
Copyright: Telindus
Bijna de helft van de C-level executives bekent dat strategische businessplannen vrijwel altijd in de la blijven liggen. Een zeer opvallende bekentenis, omdat driekwart (76%) aangeeft dat innovatie binnen hun organisatie de aandacht krijgt die het verdient. 73 procent is zelfs van mening dat een digitale strategie bijdraagt aan een betere performance in de organisatie. Geen logische verdeling als je bedenkt dat innovaties vaak onderdeel zijn van toekomstgerichte organisatieplannen. Deze cijfers komen naar voren in het onderzoek uitgevoerd door strategisch IT partner Telindus onder 153 C-level executives.

Het menselijke element is de zwakste schakel van de IT-afdeling

Voor het laten slagen van een digitale strategie heb je een IT-afdeling nodig met een solide basis. Dit is echter nog niet overal het geval, zo blijkt. Volgens een kwart gaat het met name al mis bij de reguliere IT-werkzaamheden zoals upgrades, migraties en koppelingen. Ook is er nog veel winst te behalen in de samenwerking met andere afdelingen (33%) en coaching (26%). Met coaching wordt bedoeld dat medewerkers in de organisatie niet goed wordt uitgelegd wat het IT-project behelst, waarvoor het gebeurt en wat je er als gebruiker aan hebt.

Bij een transitie naar een nieuwe digitale strategie is naast het menselijke element, ook een ideaal IT-landschap doorslaggevend. Hoewel het perfecte plaatje nog ver weg lijkt, is 8 procent van de C-level executives zeer positief gestemd. De helft schetst een realistischer beeld en zegt binnen één tot drie jaar het ideale IT-landschap gerealiseerd te hebben. Slechts 6 procent is pessimistisch gestemd en denkt hier langer dan zeven jaar voor nodig te hebben.

“In relatie tot het achterblijven van verwachtingen als het gaat om innovatie en executie van (digitale) strategieën, wordt de IT-afdeling regelmatig genoemd. De vraag is echter of dit eerlijk is, want het maken van fouten blijkt vooral op het menselijk vlak te liggen. Om je organisatie beter te laten presteren zul je je medewerkers de juiste handvatten moeten bieden, zodat zij geleidelijk kunnen meebewegen met de veranderingen. Belangrijk is wel dat alleen de technologie wordt geïmplementeerd die waarde toevoegt voor de organisatie. Wanneer dit namelijk niet het geval is, is het lastig om innovatie van de grond te krijgen en verdwijnen de businessplannen dus in de la”, aldus Joost van Wieringen, Manager Strategie en Innovatie bij Telindus.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Telindus
Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.