EVBox Group sluit zich aan bij de Transport Decarbonisation Alliance

Om de wereldwijde overgang naar CO2-neutraal transport vóór 2050 te versnellen

| EVBox | 3 min | 24 juni 2021 11:35
Copyright: Transport Decarbonisation Alliance
De belangrijkste doelstelling van de Transport Decarbonisation Alliance (TDA) is om de overstap naar CO2-neutraal transport te stimuleren op drie verschillende niveaus ("3C's"): land (Country), stad (City) en bedrijf (Company). EVBox Group helpt de TDA om deze doelstelling te realiseren met wereldwijde expertise in laadinfrastructuur.

De leden van de TDA komen regelmatig samen om informatie uit te wisselen over gemeenschappelijke initiatieven, uitdagingen en oplossingen. Dit is essentieel om de TDA te helpen bij het opzetten van innovatieve pilots met als doel oplossingen te vinden voor duurzaam transport.

Een coalitie van pioniers

De TDA brengt landen, steden en bedrijven samen in het streven naar duurzaam, CO2-neutraal transport. De TDA wil daarbij de duurzaamheidsambities van de transportsector opschroeven door een gemeenschappelijke visie te schetsen voor pioniers die transport koolstofvrij willen maken.

Het doel van de TDA is door middel van lobbyen beleidsmakers te beïnvloeden tijdens belangrijke internationale fora over klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en internationale beleidsprocessen.

Barrières doorbreken

Als een bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in elektrisch vervoer, ziet EVBox Group tijd als de grootste uitdaging. Een duidelijke planning is van groot belang voor investeerders en beleid kan hierbij voor de nodige duw in de rug zorgen. De internationale klimaatdoelstellingen vereisen progressieve CO2-trajecten en plannen voor het uitfaseren van emissie voor alle soorten transport op de weg. Nog belangrijker is dat deze CO2-ambities en het transportbeleid gepaard gaan met een infrastructuurplan dat net zo ambitieus is.

EVBox Group is van mening dat het opzetten van een betrouwbare laadinfrastructuur één van de grootste prioriteiten moet worden op de wereldwijde beleidsagenda voor decarbonisering. Uiteindelijk zal het creëren van een duurzame toekomst van transport afhangen van samenwerking tussen verschillende betrokken partijen.

"Voor EVBox Group is de toetreding tot de Transport Decarbonisation Alliance een grote stap in de richting van het stimuleren van infrastructuur als een essentiële pijler van de wereldwijde decarbonisering op het gebied van transport. Het realiseren van duurzaam wegtransport is afhankelijk van de internationale samenwerking tussen landen, steden en bedrijven om gemeenschappelijke barrières te doorbreken en de doelstellingen van een ambitieus infrastructuurbeleid te definiëren." - Koen Noyens, Director, Policy, Electric Mobility EU bij EVBox Group

"De toetreding van EVBox Group tot de Transport Decarbonisation Alliance is een belangrijke stap. Bedrijven werken hard om de elektrificatie van transport te versnellen en samen maken we een verschil. Daarom kijk ik er echt naar uit om alle voorlopers samen te brengen voor een groenere planeet voor toekomstige generaties." - Stientje van Veldhoven, Nederlands demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en voorzitter van de Transport Decarbonisation Alliance

Over Transport Decarbonisation Alliance

De Transport Decarbonisation Alliance, opgericht in 2018, is een unieke internationale samenwerking om de wereldwijde transitie naar emissievrij vervoer vóór 2050 te versnellen. De belangrijkste bijdrage van de TDA is het bevorderen van de samenwerking tussen landen, steden/regio's en bedrijven (de "3C's") voor CO2-neutraal vervoer, waarbij die synergie voor actie zorgt.

De TDA faciliteert samenwerking tussen sectoren door activiteiten en platformen te ondersteunen waar vertegenwoordigers van pionierende landen, steden/regio's en bedrijven met elkaar in contact komen, elkaars uitdagingen en kansen begrijpen en synergieën creëren om actie en ambitie te versnellen.

In de TDA werken de 3C's met elkaar en met een ecosysteem van partners samen om trajecten uit te stippelen om transport zo snel mogelijk koolstofvrij te maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.