Equinix’ wereldwijde doelstelling: klimaatneutraal in 2030

Als eerste in de datacenterindustrie heeft Equinix de wetenschappelijk onderbouwde doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn

| Equinix | 3 min | 24 juni 2021 15:26
Afbeelding: De daken van locaties zoals AM3, ZH5 en PA6 zijn bedekt met planten en vegetatie wat onder andere de koelingskosten verlaagt | Copyright: Equinix
Equinix zet zich in om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit doet het bedrijf via een science-based target (wetenschappelijk onderbouwde doelstelling, SBT) voor emissiereductie in zijn activiteiten en supply chain. Deze ambitie is in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en vormt een belangrijke stap in het stimuleren van investeringen en innovaties om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

De verwachte impact van Equinix’ inspanningen op het gebied van duurzaamheid op het bredere digitale ecosysteem is aanzienlijk. Zo zullen de vele verschillende klanten van Equinix naar verwachting profiteren van de verduurzaming van hun supply chain. Natuurlijk blijft Equinix zijn klanten betrekken om transparantie en impact te stimuleren.

Duurzaamheidsstrategie

De nieuwe doelstellingen zijn in lijn met de vooruitstrevendheid en strategieën van Equinix op het gebied van hernieuwbare energie, groene financiering, overheidsbeleid en toonaangevende ontwerpen en activiteiten. Het bedrijf bouwt daarmee voort op zijn behaalde resultaten op het gebied van duurzame groei en innovatie, waaronder een dekking van meer dan 90 procent hernieuwbare energie voor zijn datacenters van 2018 tot 2020.

Equinix is medeoprichter van het EU Climate Neutral Data Centre Operator Pact en stichtend bestuurslid van het Renewable Energy Buyers Alliance (REBA). Het heeft tot dusver 3,7 miljard dollar aan groene obligaties uitgegeven voor milieuvriendelijke projecten en zet zich in om in de toekomst milieugericht te blijven ontwerpen en werken. Ook heeft Equinix in 2020 14 miljoen dollar geïnvesteerd in de oprichting van een wereldwijd Energy Efficiency Center of Excellence, dat zich inzet om de efficiëntie van al zijn vestigingen te verbeteren.

100% hernieuwbare energie en 50% minder emissie

Equinix streeft ernaar zijn Scope 1- en Scope 2-emissies (direct en indirect afkomstig van elektriciteit) tegen 2030 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2019. Om dit doel te bereiken, zet Equinix in op 100 procent hernieuwbare energie in 2030, waarmee het zijn verbintenis tot RE100 nakomt. Daarnaast zullen energie-efficiëntiebesparingen, het terugdringen van koelmiddelenverliezen, het geleidelijk afschaffen van koelmiddelen met een hoog Global Warming Potential (GWP) en het onderzoeken of dieselgeneratoren kunnen worden vervangen voor schonere on-site opwekkingstechnologieën tot extra emissiereducties leiden.

Klimaatneutraliteit

Equinix wil niet alleen zijn wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen halen, maar streeft ook naar klimaatneutraliteit voor zijn Scope 1- en Scope 2-emissies in 2030. Het bedrijf is daarvoor van plan om gebruik te maken van geselecteerde koolstofcompensaties en om relevante innovaties te onderzoeken, waaronder biodiesel, groene waterstof en andere koolstofarme technologieën voor de on-site opwekking van elektriciteit.

Raouf Abdel, EVP Global Operations bij Equinix: "De digitale infrastructuur is de ruggengraat van de huidige economie en stelt mensen in staat om altijd en overal te werken en verbinding te maken. Wij zijn ervan overtuigd dat innovatie en actie essentieel zijn om ervoor te zorgen dat datacenters nog duurzamer worden. Bovendien moeten we de koolstofuitstoot snel verminderen om de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering aan te pakken. Dat overheden, de sector en onze klanten hier hetzelfde in staan, blijkt wel uit onze recente Global Tech Trends-survey. Hierin is namelijk een toename van de vraag naar meer transparantie in de ict-infrastructuur te zien. Daarnaast is het aantal verzoeken om onze Green Power Reports (GPR's) – de rapporten die klanten in staat stellen om de voortgang te volgen ten opzichte van hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen en rapportage-inspanningen – meer dan verdubbeld."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.