Esri maakt nieuwe hoge-resolutie wereldkaart van bodemgebruik beschikbaar als onderdeel van Living Atlas

Samenwerking met Impact Observatory en Microsoft om landgebruik wereldwijd in kaart te brengen en data beschikbaar te stellen

| ESRI | 3 min | 24 juni 2021 17:14
Copyright: ESRI
Esri, de specialist in locatie-informatie, introduceert de eerste hoge-resolutie, wereldwijde kaart van landbedekking en bodemgebruik, om veranderingen in beeld te brengen en het effect van menselijk handelen beter te begrijpen. De kaart is gemaakt op basis van Sentinel-2 satellietbeelden van de European Space Agency (ESA) en is ontwikkeld met behulp van machine learning in samenwerking met de nieuwe partner Impact Observatory en langetermijnpartner Microsoft.

Hoge-resolutie, open, nauwkeurige, vergelijkbare en actuele kaarten van de bodembedekking zijn van cruciaal belang voor besluitvormers in veel industriële sectoren en ontwikkelingslanden. Deze kaarten verbeteren het begrip van belangrijke kenmerken zoals voedselzekerheid, planning van landgebruik, hydrologiemodellen en planning van hulpbronnen. Bovendien gebruiken nationale overheidsinstanties landbedekking als basis om trends in natuurlijk kapitaal te begrijpen, wat helpt bij het bepalen van prioriteiten voor ruimtelijke ordening en de basis vormt voor begrotingen.

De 2020 Global Land Cover Map is een consistente kaart van landbedekking voor de hele wereld, gebaseerd op de meest recente satellietinformatie, en kan worden gecombineerd met andere datalagen zoals groene infrastructuur, duurzaamheidsprojecten en andere inspanningen voor natuurbehoud. Hiermee ontstaat een volledige overzicht van zowel de menselijke als natuurlijke voetafdruk op aarde. Esri en Impact Observatory zullen dit nieuwe model later dit jaar on-demand beschikbaar maken om de GIS-community te ondersteunen bij het maken van kaarten voor projectgebieden. De nieuwe kaart zal jaarlijks worden geactualiseerd om veranderingen te detecteren en zo de effecten van menselijke activiteit in beeld te brengen.

Living Atlas

De kaart is onderdeel van de Living Atlas van Esri, waardoor gebruikers de kaart ook kunnen bewerken in combinatie met andere GIS-lagen zoals terrein, hydrologie en andere data. ArcGIS Living Atlas of the World is de belangrijkste verzameling van geografische informatie van over de hele wereld, inclusief kaarten, apps en gegevenslagen. Dankzij de vrijgegeven visualisaties kunnen planners wereldwijd de geografie om hen heen beter begrijpen en beter geïnformeerde beslissingen nemen, met inzicht in locaties met een bijzondere bodembedekking en de menselijke activiteiten die daarop van invloed zijn.

Impact Observatory heeft zijn bestaande AI-modellen verbeterd door een enorme trainingsdataset van miljarden door mensen gelabelde beeldpixels en de volledige Sentinel-2 2020-collectie van meer dan 400.000 aardobservaties samen te voegen om de kaart te produceren. Esri geeft deze waardevolle bron vrij onder een Creative Commons-licentie om brede acceptatie te stimuleren en te zorgen voor gelijke toegang voor planners die een duurzamere planeet willen creëren. Deze content wordt beschikbaar gesteld in ArcGIS Online als een kaartendienst en is vrij te gebruiken door de 10 miljoen gebruikers.

"Dit is een cruciaal jaar voor klimaatactie", zegt Jack Dangermond, oprichter en president van Esri. "Nu de VN-conferentie over klimaatverandering, COP26, internationale partijen samenbrengt om een aantal gemeenschappelijke doelen aan te pakken, zijn we blij dat we ons steentje kunnen bijdragen door deze kaart beschikbaar te stellen aan gebruikers die zich inzetten voor de gezondheid van onze planeet."

Ga naar https://livingatlas.arcgis.com/landcover om de nieuwe Global Land Cover Map 2020 te bekijken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESRI
Esri is wereldwijd marktleider in GIS (Geografisch Informatie Systeem) software, location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data.
Meer over ESRI
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.