Back to the office!

Zo zorg je voor een goede netwerkverbinding op kantoor

| NETGEAR | 2 min | 28 juni 2021 13:21
Copyright: NETGEAR
Dankzij de coronaversoepelingen lijkt het einde van de coronacrisis eindelijk in zicht! Het thuiswerkadvies is opgeheven, waardoor we langzamerhand weer met onze collega’s samen naar kantoor kunnen. Nog steeds met anderhalve meter afstand natuurlijk. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat de netwerkverbinding op kantoor hier ook klaar voor is? Netwerkspecialist NETGEAR geeft je tips hoe je jouw kantoor klaarstoomt voor de tijd na corona.

Bandbreedte

Een belangrijke factor voor goed internet op kantoor is de bandbreedte. Het is van belang dat deze ruim voldoende is voor het hele kantoor. De bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd getransporteerd kan worden op een netwerk. Hoe hoger de bandbreedte, hoe sneller je internet is. Je kan hierdoor dus ook sneller bestanden en documenten downloaden of versturen. Echter, het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden; is de bandbreedte te hoog, dan betaal je vaak te veel. Is deze te laag? Dan bereik je misschien niet de gewenste internetsnelheid.

Combineer bekabeling & WiFi

Glasvezel is de beste basis voor snel internet, maar niet ieder kantoor kan daar gebruik van maken en het aanleggen is erg prijzig. Een combinatie van WiFi en bekabeling is in deze situatie een erg goede optie voor kantoorruimtes. Internet via een kabel is vele malen sneller en betrouwbaarder dan WiFi. Dit kan namelijk nog wel eens wegvallen, waardoor het kantoor dan tijdelijk geen gebruik meer kan maken van internet. WiFi zorgt daarentegen wel voor flexibiliteit, ieder apparaat kan verbinding maken. Ook handig voor als je regelmatig klanten of gasten ontvangt op kantoor.

Access points

Een andere manier om je WiFi te optimaliseren is het installeren van meerdere access points, goed verspreid over de ruimte. Deze zorgen voor meer capaciteit en dus voor een betere internetsnelheid. De WAX620 van netwerkspecialist NETGEAR is bijvoorbeeld erg geschikt voor het MKB. Dit access point biedt een zeer goede snelheid en capaciteit voor kleine en middelgrote bedrijven. Ook beschikt de WAX620 over WPA3, hierdoor is jouw netwerk voorzien van de hoogste WiFi-verbindingsbeveiliging.

Investeren

Tot slot is het erg belangrijk om te blijven investeren in het netwerk van kantoor. Veel kantoren zijn al bijna anderhalf jaar niet geüpdatet, terwijl de behoeftes, bijvoorbeeld door meer videobellen of bestanden op afstand delen, wel zijn toegenomen. Systemen ontvangen regelmatig updates, waardoor ze als gevolg daarvan steeds meer capaciteit innemen. Met als resultaat dat het netwerk trager wordt. Daarnaast vergen smart apparaten ook veel snelheid van het netwerk. Door om de paar jaar te investeren in het netwerk, bijvoorbeeld door een netwerksysteem met de nieuwste WiFi 6-technologie dat veel meer ruimte biedt aan apparaten en toepassingen, maak je jouw bedrijf future proof.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NETGEAR
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.