Omnia Open Source Software stimuleert de convergentie van High Performance Computing, AI en Data Analytics

Organisaties kunnen sneller innoveren met HPC on demand-diensten en mogelijkheden voor server acceleratie

| Dell Technologies | 3 min | 29 juni 2021 11:33
Copyright: Dell Technologies
  • De door Dell Technologies ontwikkelde open source Omnia-software versnelt en vereenvoudigt de implementatie en het beheer van AI- en berekeningsintensieve workloads
  • De HPC on demand-diensten bieden nu pay-as-you-go voorzieningen voor hybride clouds met VMware-infrastructuur
  • Dell EMC PowerEdge-servers voegen NVIDIA-acceleratormogelijkheden toe voor geavanceerde rekenkracht
Met de introductie van enkele nieuwe oplossingen wil Dell Technologies zijn klanten helpen om de convergentie van high performance computing (HPC), Artificiële Intelligentie (AI) en data-analyse beter te beheren. Dell breidt tevens de HPC on demand-diensten en Dell EMC PowerEdge server accelerator ondersteuning uit om organisaties te helpen bij hun data-intensieve workloads, zoals genome sequencing of simulaties bij productontwikkeling.

"Terwijl AI met HPC en data-analytics steeds meer samenkomen, bevinden storage- en netwerkconfiguraties zich nog in silo’s. Hierdoor is het voor IT-teams een uitdaging om de vereiste middelen te voorzien voor de veranderde behoeftes", zegt Peter Manca, senior vice president Integrated Solutions bij Dell Technologies. "Met de Omnia open source software van Dell kunnen IT-teams het beheer van hun workloads die veel rekenkracht vragen drastisch vereenvoudigen, waardoor ze hun onderzoeks- en innovatieprojecten kunnen versnellen."

Omnia vereenvoudigt en versnelt convergentie van workloads

Omnia is ontwikkeld in het eigen Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab in samenwerking met Intel en met steun van de HPC-gemeenschap. De open-source software is ontworpen om de provisioning en het beheer van HPC, AI en data analytics workloads te automatiseren zodat men één enkele pool van flexibele middelen krijgt om aan de groeiende en uiteenlopende behoeften te voldoen.

De Omnia-software stack is een open source set van Ansible playbooks die het gebruik van geconvergeerde workloads versnellen met Kubernetes en Slurm, samen met zogenaamde library frameworks, diensten en applicaties. Omnia zet automatisch een softwareoplossing op elke server op basis van de use case - bijvoorbeeld HPC-simulaties, neurale netwerken voor AI, of in-memory grafische verwerking voor data-analyse - om de implementatietijd terug te brengen van weken tot enkele minuten.

De samenwerking met en bijdrage van de HPC-community zijn belangrijk voor de uitbouw van Omnia. Zo heeft de Arizona State University Research Computing bij de ontwikkeling van Omnia nauw samengewerkt met het Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab om gemengde workloads, waaronder simulaties, high throughput computing en machine learning (ML), beter te ondersteunen.

HPC on demand met VMware biedt op elk moment toegang tot infrastructuur

Dell Technologies breidt zijn HPC on demand-aanbod uit en ondersteunt nu ook VMware-omgevingen. Met HPC on demand en R Systems kunnen klanten vooruitstrevende infrastructuur gebruiken om aan hun piekbehoeften op het gebied van computing te voldoen wanneer ze die nodig hebben. Met de toevoeging van VMware Cloud Foundation, vCloud Director en vRealize Operations kunnen klanten een hybride cloudgebruiksmodel hanteren voor workloads die veel resources vragen, snel toegang krijgen tot HPC-middelen en betalen ze enkel voor wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.

Nieuwe opties voor geavanceerde cloud computing

Dell Technologies biedt nu NVIDIA A30 en A10 Tensor Core GPU's als optiemogelijkheden aan voor Dell EMC PowerEdge R750, R750xa en R7525 servers.

De NVIDIA A30 GPU's ondersteunen een breed scala aan zogenaamde AI-inferentie en mainstream enterprise compute-workloads, zoals conversational AI en computer vision. Met NIVIDA A10 GPU's kunnen klanten gemengde AI- en grafische workloads ondersteunen op een gemeenschappelijke infrastructuur, ideaal voor deep learning-inferentie en CAD-toepassingen. NVIDIA virtual GPU-software - virtuele desktops die worden gebruikt door ontwerpers, ingenieurs, kunstenaars en wetenschappers - draaien automatisch op het hoogste performantieniveau.

Beschikbaarheid

  • De Omnia-software is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
  • HPC on demand met VMware zal dit kwartaal beschikbaar zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dell Technologies

Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.