Lancering IoT Continuum

Orange, Sierra Wireless, LACROIX en STMicroelectronics bundelen hun krachten

| Orange Business Services | 3 min | 29 juni 2021 14:46
Copyright: Orange Business Services
  • Het partnerschap brengt voor het eerst de leidende spelers in het IoT-ecosysteem samen onder één paraplu om de implementatie van IoT-gebruikscasussen te vereenvoudigen
  • IoT Continuum streeft ernaar om de brede acceptatie en inzet van cellulair IoT in Europa en daarbuiten te versnellen om zo nieuwe groeimogelijkheden te creëren met aanzienlijke CAPEX-besparingen voor klanten in verticale markten zoals Smart Buildings, Automotive, Health, Smart Cities en Smart Manufacturing
Orange, Sierra Wireless, LACROIX en STMicroelectronics hebben vandaag de oprichting aangekondigd van het IoT Continuum - een partnerschap dat tot doel heeft om de massale implementatie van IoT in Europa en daarbuiten te vereenvoudigen en te versnellen.

Door voor het eerst expertise in de volledige IoT-industrie (Connectivity, Hardware, Software, Design en Manufacturing) onder één dak samen te brengen, zullen partners van het IoT Continuum internationale bedrijven ondersteunen om de implementatie en industrialisatie van Massive IoT via LTE (inclusief Cat M en Cat 1) en 5G te versnellen.

De partners hebben een drie stappen proces ("start, proof, deploy and scale") opgezet om de IoT-projecten van bedrijven op mobiele netwerken te ondersteunen, van ideevorming tot industrialisatie, zonder dat ze contact hoeven te onderhouden met meerdere spelers op de markt. IoT Continuum biedt een combinatie van toonaangevende spelers in de sector die het project risicobeheer voor bedrijven zullen verbeteren. Klanten kunnen in elk stadium deelnemen aan het proces, afhankelijk van hun behoeften.

Als onderdeel van deze processen zullen de partners:
  • Elk bedrijf en branche naar keuze een reeks componenten en oplossingen die gevalideerd zijn op het Orange-netwerk, en de nodige industriële tools om grootschalige IoT-services op mobiele netwerken in te zetten, aanbieden.
  • De complexiteit, ontwikkeltijd en kosten voor bedrijven om IoT-gebruiksscenario's te realiseren verminderen door reeds vooraf geïntegreerde bouwstenen te bieden, waaronder hardware en software (STMicroelectronics, Sierra Wireless), connectiviteit en IoT-services (Oranje), ontwerp en productie (LACROIX)
  • Begeleiding en expertise bieden om het algehele proces te vergemakkelijken en klanten te helpen hun voordelen te maximaliseren om IoT-implementaties economisch te schalen
Het IoT Continuum heeft tot doel het vertrouwen van bedrijven te vergroten door de huidige onzekerheid en complexiteit aan te pakken, de kosten voor de implementatie van IoT te verminderen, en het ontluikende IoT-ecosysteem in Europa en daarbuiten te versterken. De partners zullen ook eSIM- en 5G-technologieën promoten om Massive IoT te stimuleren en zijn toegewijd om klanten te helpen bij het ontwikkelen van een gedigitaliseerde benadering van IoT Continuum.

Dit zal ook nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maken om de digitale transformatie van internationale industrieën te versnellen en het potentieel van IoT-technologie te ontketenen in cruciale groeigebieden, waaronder Smart Buildings, Automotive, Health, Smart Cities en Smart Industries.

IoT Continuum-partners zeggen over de samenwerking het volgende: “We hebben onze krachten gebundeld en het IoT Continuum gecreëerd om het beheer van cellulaire IoT-projecten in Europa en daarbuiten te stroomlijnen. Door onze verschillende expertise en kennis van de IoT-industrie te combineren, creëren we een gezamenlijk en uniek aanbod om aan de marktvraag te voldoen en klanten naar meer succesvolle grootschalige IoT-implementaties op mobiele netwerken te brengen, waardoor de digitale transformatie van internationale bedrijven, ongeacht hun branche, wordt bevorderd.”

Philippe Lucas, EVP Orange Innovation Devices and Partnerships, Orange
Philippe Guillemette, Chief Technology Officer, Sierra Wireless
Vincent Bedouin, Chief Executive Officer, LACROIX
Mustapha Bouraoui, VP Strategic Marketing EMEA, STMicroelectronics

Voor meer informatie, bezoek: iotjourney.orange.com/en/iotcontinuum.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.