Google Cloud en Ericsson bundelen krachten om 5G- en edge cloud-oplossingen te leveren aan telecombedrijven

Gezamenlijk 5G- en edge cloud-oplossingen te ontwikkelen zodat leveranciers van communicatiediensten digitaal kunnen transformeren

| Google | 2 min | 29 juni 2021 17:02
Copyright: Ericsson
Google Cloud en Ericsson gaan een partnerschap aan om gezamenlijk 5G- en edge cloud-oplossingen te ontwikkelen zodat leveranciers van communicatiediensten (CSP's) digitaal kunnen transformeren en toegang hebben tot nieuwe use cases van consumenten en bedrijven.

Ultramodern innovatiecentrum

Wereldwijd ervaart de edge computing-industrie, waaronder CSP's, detailhandelaren, fabrikanten, transportbedrijven, gezondheidszorg en media- en entertainmentaanbieders, meer druk om gedigitaliseerde organisaties en nieuwe digitale ervaringen te creëren voor de klant. Om bedrijven aan deze vraag te voldoen, werken Google Cloud en Ericsson samen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen in Ericsson's Silicon Valley D-15 Labs. In dit ultramoderne innovatiecentrum worden geavanceerde oplossingen en technologieën ontwikkeld en getest op een live 5G-platform. Ericsson en Google Cloud hebben de functionele onboarding van Ericsson 5G op Anthos al voltooid om telco edge en on-premise use cases voor CSP's en ondernemingen mogelijk te maken.

Verbeterde efficiëntie en lagere latency

Als onderdeel van het partnerschap doen Google Cloud en Ericsson ook een proef met bedrijfstoepassingen aan de edge op een live netwerk met TIM. Het project, dat de functies van TIM's 5G-kernnetwerk en cloudgebaseerde applicaties zal automatiseren, maakt gebruik van van TIM's Telco Cloud-infrastructuur, Google Cloud-oplossingen en Ericsson's 5G-kernnetwerk en orchestration-technologieën. Het gezamenlijke aanbod zal bedrijven in de auto-, transport-, productie- en andere sectoren helpen hun efficiëntie te verbeteren en latency te verlagen door connectiviteit dichter bij de fysieke locaties van bedrijven te brengen.

"Organisaties hebben de mogelijkheid om hun bedrijven digitaal te transformeren met 5G en cloud-mogelijkheden zoals artificial intelligence en machine learning aan de edge", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "We zijn trots op onze samenwerking met Ericsson waarmee we een basis bouwen voor zowel communicatiedienstverleners als ondernemingen om te profiteren van cloud-technologie en cloud-native diensten, van bedrijfsruimtes tot de kern van het telecomnetwerk aan de edge."

"5G is een krachtig innovatiemiddel. In combinatie met edge cloud-mogelijkheden heeft 5G de potentie om de digitale transformatie van vrijwel elke sector of maatschappij te versnellen", zegt Niklas Heuveldop, President en Head of Ericsson North America. "We zijn enthousiast over onze samenwerking met Google Cloud en het benutten onze gecombineerde capaciteiten om zakelijke uitdagingen op te lossen ten behoeve van consumenten, ondernemingen en de samenleving in het algemeen."

Ericsson en Google vormden eerder een servicesamenwerking om de digitale transformatie van operator-netwerken en applicatiemigratie mogelijk te maken via cloud-native, container-gebaseerde oplossingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.