Zoom verbetert machinevertalingen met overname Kites GmbH

Kites team ondersteunt verdere ontwikkeling van Zoom-features voor automatische vertaling

| Zoom | 2 min | 29 juni 2021 17:04
Copyright: Zoom
Zoom Video Communications, Inc. kondigt vandaag aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Karlsruhe Information Technology Solutions - Kites, GmbH (“Kites”). Deze start-up is ontwikkelt real-time oplossingen voor machinevertalingen (‘Machine Translation’, ofwel ‘MT’). De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Kites is opgericht in 2015 en heeft zijn wortels in het Karlsruhe Institute of Technology, waar mede-oprichters Dr. Alex Waibel en Dr. Sebastian Stüker faculteitsleden zijn. Het getalenteerde team van Kites, bestaande uit 12 onderzoekswetenschappers, zal het engineering-team van Zoom ondersteunen om de MT-mogelijkheden van het bedrijf verder uit te bouwen. Het doel is om door middel van verbeterde vertaalmogelijkheden in meerdere talen de productiviteit tijdens en efficiëntie van Zoom-meetings te verhogen.

"We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze gebruikers gelukkiger te maken en de productiviteit van vergaderingen te verbeteren. MT-oplossingen spelen een grote rol in het verbeteren van ons platform voor Zoom-klanten over de hele wereld", zegt Velchamy Sankarlingam, President of Product and Engineering bij Zoom. "Onze beide bedrijven hebben dezelfde missie om samenwerking makkelijker te maken. Met de hulp van het indrukwekkende team van Kites kunnen we dit ongeacht taal, geografische locatie of andere barrières bereiken. We zijn er dan ook van overtuigd dat het team een zeer goede fit is voor Zoom."

"Bij Kites werken we om taalbarrières te doorbreken en naadloze interactie tussen talen tot iets alledaags te maken. Wij bewonderen Zoom al lange tijd voor zijn vermogen om mensen over de hele wereld gemakkelijk met elkaar te verbinden", zeggen Dr. Waibel en Dr. Stüker. "Zoom is de perfecte partner voor Kites om ons doel te behalen en we kijken uit om mee te werken aan toekomstige innovaties."

Dr. Stüker en de rest van het Kites-team blijven gevestigd in het Duitse Karlsruhe. Zoom is van plan hun team verder uit te bouwen. Zoom onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst een R&D-centrum in Duitsland te openen. Dr. Waibel wordt een Zoom Research Fellow, in deze rol adviseert hij Zoom over MT-onderzoek en de ontwikkeling van verdere oplossingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zoom
Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) is een bedrijf voor externe conferentiediensten. Het biedt een service voor conferenties op afstand die videoconferenties, online vergaderingen, chat en mobiele samenwerking combineert.
Meer over Zoom
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.