PlanRadar start met activiteiten in Nederland

SaaS-oplossing voor documentatie en communicatie in bouw en vastgoed zet eerste stappen op Benelux-markt

| PlanRadar | 4 min | 29 juni 2021 17:15
Copyright: PlanRadar
PlanRadar, de Europese proptech-marktleider op het gebied van documentatie en communicatie in bouw- en vastgoedprojecten, zet stevig in op de Benelux-markt. Met zijn gelokaliseerde software en een uitgebreid team kan PlanRadar nu ook de Nederlandse bouw- en vastgoedsector op maat bedienen.

Pandemie en nieuwbouw

Het Benelux-team wordt aangestuurd door de Nederlandse Manager Jesper de Vries, die zijn jarenlange ervaring in de sales en marketing voor softwareleveranciers sinds kort inzet voor PlanRadar.

De Vries krijgt meteen een interessante uitdaging op zijn bord volgens Ibrahim Imam, medeoprichter en co-CEO van PlanRadar: “De afgelopen periode geldt voor PlanRadar eerlijk gezegd als een geluk bij een ongeluk. De pandemie heeft de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector enorm versneld, en als gevolg daarvan gaan ook in Nederland de partijen in de hele bouwketen nog meer op zoek naar oplossingen om processen te stroomlijnen en kosten te minimaliseren. Daarom zijn we heel blij met het aantreden van Jesper, die onze oplossing ongetwijfeld snel stevig op de kaart zet.”

De komende 10 jaar zal kostenoptimalisatie heel waarschijnlijk een grote rol blijven spelen onder ingenieurs, bouwbedrijven en facility managers. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de Nederlandse bevolking sneller toeneemt dan verwacht en dat dit de komende jaren aanhoudt. Demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft dan ook aangekondigd dat de woningbouw de komende jaren verder moet versnellen. Dat betekent dat er tot 2030 bijna 900.000 nieuwe woningen moeten worden gebouwd; 150.000 extra woningen tot 2030 ten opzichte van de ambitie in de Nationale Woonagenda en het productieniveau in de afgelopen jaren. “Ook daarbij snijdt het mes aan twee kanten: hoe efficiënter Nederland kan bouwen, hoe lager uiteindelijk de rekening voor de belastingbetaler uitvalt”, aldus Jesper de Vries.

Wet Kwaliteitsborging

Die efficiëntie waar de Vries op doelt, is ook indirect het onderwerp van de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die naar verwachting vanaf 1 juli 2022 stapsgewijs ingaat. Die wet wil bewerkstelligen dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren en daarmee bouwfouten voorkomen en gebreken, zoals brandonveilige situaties of een slecht functionerende ventilatie, oplossen. Los van het feit dat bouwbedrijven door een goede kwaliteitsborging hun faalkosten drastisch reduceren, wordt het werk van onafhankelijke kwaliteitscontroleurs gemakkelijker en sneller, omdat de bouwers zelf al veel gecontroleerd hebben. “Ik ben ervan overtuigd dat wij daar met onze documentatie- en communicatieoplossing een grote bijdrage aan kunnen leveren. Als ik me baseer op cijfers uit andere markten, durf ik te beweren dat we ook in Nederland besparingen van miljoenen, zo niet miljarden per jaar kunnen realiseren,” vertelt medeoprichter en co-CEO van PlanRadar Sander van de Rijdt.

SaaS-oplossing

PlanRadar heeft zo’n 10.000 klanten in 50 landen, die wekelijks samen meer dan 25.000 projecten managen met behulp van de software. PlanRadar werkt onder andere voor CBRE, Cushman & Wakefield, Siemens, JLL en Engie en zorgt met zijn SaaS-oplossing voor de optimale documentatie van en communicatie over alle informatie en activiteiten die bij een project komen kijken, van de ontwerpfase en de bouw tot het beheer van het onroerend goed.

De oplossing van PlanRadar is behalve in het Nederlands beschikbaar in nog 18 andere talen, waardoor ook een internationaal team van gebruikers probleemloos gelijktijdig aan een project kan werken.

Voordelen PlanRadar

Enkele features van de oplossing van PlanRadar:
  • Consistente dataverwerking; de informatie in het complete traject, van ontwerp tot bouw en onderhoud en reparatie, wordt in een eenduidig formaat opgeslagen en is gemakkelijk bij te werken en uit te wisselen
  • Flexibiliteit qua bestandsformaten; in de tool kunnen vele verschillende soorten bestanden opgenomen, bewerkt en uitgewisseld worden, van digitale bouwplannen tot tekst, van afbeeldingen tot spraakbestanden en invulbare pdf-documenten die op locatie digitaal ondertekend kunnen worden
  • Toegankelijkheid; iedereen die bij een project betrokken is, heeft toegang tot de vereiste informatie. Alle medewerkers en projectpartners, en zelfs medewerkers van derden kunnen een gratis PlanRadar-account krijgen
  • Efficiency door beschikbaarheid van templates, bijvoorbeeld voor logboeken, acceptatieprotocollen, meldingen van gebreken voor en na oplevering, en de mogelijkheid zelf templates te ontwikkelen
  • Compatibiliteit; smartphone, tablet, pc, Android, iOS, macOS en Windows
  • Bouwsoftware in plaats van kantoorsoftware; de oplossing is speciaal ontwikkeld voor de vaak lastige omstandigheden op de bouwplaats. Zo biedt PlanRadar de mogelijkheid spraaknotities op te slaan, zodat de gebruiker niet hoeft te typen in een koude of natte omgeving
  • Gunstig prijsmodel, met gratis gebruik door projectpartners.
De vries ziet de toekomst voor PlanRadar in Nederland vol vertrouwen tegemoet. “Als je ziet hoe snel we wereldwijd groeien, en aan welke behoefte we in Nederland kunnen voldoen, dan weet ik zeker dat we ook in Nederland snel voet aan de grond krijgen en de hele bouwketen kunnen helpen efficiënter en goedkoper te werken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PlanRadar
PlanRadar is een webbased SaaS-oplossing (Software as a Service) voor documentatie en communicatie in bouw- en vastgoedprojecten en wordt onder andere ingezet voor foutmanagement en taakbeheer, certificeringen, onderhoud, opleveringen enzovoort.

Via een webapplicatie (voor alle browsers) en door middel van apps voor alle smartphones en tablets (iOS, Android, Windows) kan de gebruiker alle informatie met betrekking tot een bouw- of vastgoedproject documenteren, delen en bijhouden. Door de workflow te digitaliseren vermindert PlanRadar de frequentie van fouten, bespaart het alle betrokken partijen tijd en realiseert het een enorme efficiëntiewinst: de training- en onderhoudsvrije applicatie maakt kostenbesparingen tot 70 procent mogelijk.
Meer over PlanRadar
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.