Sappi investeert in een volledig transparante, klantgerichte supply chain in samenwerking met Shippeo

Meer efficiëntie en een hogere klanttevredenheid dankzij innovatieve digitale mogelijkheden

| SHIPPEO | 3 min | 30 juni 2021 9:42
Copyright: Sappi
Sappi Europe, de toonaangevende Europese producent van gecoat grafisch papier en verpakkings- en speciaal papier, is een samenwerking gestart met Shippeo, Europese marktleider in oplossingen voor real-time transport visibility. Deze samenwerking zal zorgen voor een volledig transparante supply chain met meer efficiëntie en een hogere klanttevredenheid dankzij innovatieve digitale mogelijkheden.

Sappi Europe heeft 5.600 mensen in dienst en produceert in tien fabrieken jaarlijks 3,7 miljoen ton papier en 1,12 miljoen ton papierpulp. Het bedrijf maakt deel uit van het in Zuid-Afrika gevestigde Sappi Limited, één van de grote, wereldwijde leveranciers van pulp, papier, verpakkingen en duurzame houtvezelproducten en -oplossingen. Dankzij de samenwerking met Shippeo wordt real-time visibility geïntegreerd in het interne transport en in klantleveringen over het hele continent.

Er is een continue behoefte aan het reduceren van supply chain-kosten en het verhogen van klantgerichtheid en servicelevels. De digitalisatie van supply chain processen is dan ook een belangrijk aandachtsgebied. Real-time updates over leveringen zorgen voor een betere interne efficiëntie en een betere klantenservice.

De oplossing van Shippeo biedt voorspellende visibility voor het transport in de supply chain. De klantervaring wordt verbeterd via enerzijds een betrouwbare aanwijzing wanneer een bestelling bij de klant aan zal komen en anderzijds een snellere reactie op bezorgingsvragen over goederen die onderweg zijn. Door proactief de live leveringsstatus met klanten te delen, zijn zij vroegtijdig geïnformeerd bij eventuele vertragingen.

Naast het faciliteren van een betere klantervaring, zal de verbeterde transparantie in het supply chain-netwerk Sappi in staat stellen om aanzienlijke efficiëntieverbeteringen te realiseren. Het bedrijf kan de prestaties van vervoerders in real-time meten en beheren, en profiteren van snellere en efficiëntere informatie-uitwisseling en communicatie tussen klantenservice, logistieke- en vervoerdersteams. Inzichten die uit de resulterende gegevens worden gehaald, zullen bovendien helpen om de operationele processen continu verder te verbeteren.

Rudi Barthels, Head of Supply Chain Projects bij Sappi Europe: "Voor hun productieprocessen vertrouwen onze klanten op een tijdige levering van onze hoogwaardige producten. Met Shippeo en onze transportpartners willen we de klantverwachting graag overtreffen - met een voorspelbare, consistente en betrouwbare klantervaring.”

Dennis van Bodegom, Directeur Shippeo Noord-Europa: “Graag verwelkomen wij Sappi in de Shippeo community. Zoals veel sectoren beweegt de luxe papier- en houtvezelsector steeds meer naar just-in-time levering. Dit betekent dat logistiek en communicatie van cruciaal belang zijn, zowel voor Sappi’s klanten als voor de klantenservice, die gewend is vragen over leveringen te krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons partnership leidt tot een steeds verder geoptimaliseerde en proactieve supply chain, zowel voor Sappi als voor hun partners en klanten.”

Over Sappi

Sappi is een toonaangevende wereldwijde leverancier van duurzame houtvezelproducten en -oplossingen op het gebied van Oplospulp, Printpapier, Verpakkingspapier en speciaal papier, Casting- en release papier, Biomaterialen en Bio-energie. Sappi is afhankelijk van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen, dus duurzaamheid staat centraal.

De Europese fabrieken van Sappi hebben chain of custody-certificeringen onder de Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM C015022) en het Programme for the Endorsement of Forest CertificationTM (PEFC/07-32-76) -systemen. Het papier wordt geproduceerd in fabrieken die geaccrediteerd zijn met ISO 9001, ISO 14001, ISO 50 001 en OHSAS 18001-certificering. Sappi heeft een EMAS-registratie bij 5 van de 10 fabrieken in Europa.

Sappi Europe is een divisie van Sappi Limited (JSE) met het hoofdkantoor in Johannesburg, Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft 12.500 medewerkers en 19 productiefaciliteiten op drie continenten in negen landen, 37 verkoopkantoren wereldwijd, en klanten in meer dan 150 landen over de hele wereld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SHIPPEO

Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over SHIPPEO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.