Siemens stelt eerste industriële 5G-router beschikbaar

Scalance MUM856-1 verbindt lokale industriële toepassingen met openbare 5G-, 4G- en 3G-netwerken

| Siemens | 3 min | 30 juni 2021 14:22
Afbeelding: De Scalance MUM856-1 | Copyright: Siemens
  • Scalance MUM856-1 verbindt lokale industriële toepassingen met openbare 5G-, 4G- en 3G-netwerken
  • De router ondersteunt toekomstgerichte toepassingen, zoals toegang op afstand via openbare 5G-netwerken of de verbinding van mobiele apparaten, zoals automatisch geleide voertuigen in de industrie
  • Robuust ontwerp in IP65-behuizing voor gebruik buiten de schakelkast
  • Prototypes van Siemens 5G-infrastructuur voor particuliere netwerken nu al in gebruik op verschillende locaties
De Scalance MUM856-1 – de eerste industriële 5G-router van Siemens – is nu beschikbaar. Het apparaat verbindt lokale industriële toepassingen met openbare 5G-, 4G- (LTE), en 3G- (UMTS) netwerken. Met de router kunnen installaties, machines, besturingselementen en andere industriële apparaten via een openbaar 5G-netwerk flexibel en met hoge datasnelheden op afstand worden bewaakt en onderhouden. Er is een groeiende vraag naar dit soort oplossingen in de industrie. Bovendien kan het apparaat in private 5G-netwerken worden geïntegreerd. De Scalance MUM856-1 ondersteunt daarmee toekomstgerichte toepassingen, zoals mobiele robots in de productie, autonome voertuigen in de logistiek of augmented reality-toepassingen voor onderhoudstechnici. Dankzij een robuuste IP65-behuizing kan de router ook buiten de schakelkast worden gebruikt, bijvoorbeeld onder zware omstandigheden in de productie of in buiteninstallaties in de waterhuishouding.

Voor een krachtige verbinding van Ethernet-gebaseerde subnetwerken en automatiseringsapparaten wordt Release 15 van de 5G-standaard door de Scalance MUM856-1 ondersteund. Het apparaat biedt hoge bandbreedtes tot 1000 Mbps in de downlink en tot 500 Mbps in de uplink, en dus hoge transmissiesnelheden voor data-intensieve toepassingen, zoals firmware-updates op afstand. Dankzij IPv6-ondersteuning kunnen de apparaten ook worden aangesloten op moderne communicatienetwerken. Diverse beveiligingsfuncties bewaken het gegevensverkeer en bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang, zoals een geïntegreerde firewall, authenticatie van communicatieapparaten en versleuteling van gegevensoverdracht via VPN. Als er geen 5G-netwerk beschikbaar is, schakelt het apparaat automatisch over op 4G- of 3G-netwerken. De eerste releaseversie van de router heeft een EU-radiolicentie; andere versies met andere licenties zijn in voorbereiding. Met het beheerplatform voor VPN-verbindingen Sinema Remote Connect krijgen gebruikers gemakkelijk en veilig toegang tot externe systemen of machines, zelfs als deze in andere netwerken zijn geïntegreerd. De software maakt ook eenvoudig beheer en autoconfiguratie van de apparaten mogelijk.

Succesvolle toepassing van prototypes voor private 5G-netwerken

Naast connectiviteit met openbare netwerken ondersteunt Scalance MUM856-1 ook integratie in private lokale 5G-campusnetwerken. Siemens test dit gebruiksscenario in zijn eigen Automotive Showroom en Test Center in een prototype van een standalone 5G-testnetwerk op basis van Siemens-componenten. De 5G-infrastructuur die daar is aangelegd, bestaat uit een 5G-kern, een gedistribueerde eenheid en verschillende radio-eenheden. Siemens heeft ook een ander prototype van een eigen 5G-infrastructuur gebouwd in zijn fabriek in Amberg (Duitsland), en ook de fabriek in Karlsruhe (Duitsland) zal binnenkort hiermee worden uitgerust. Ook hier vertrouwt Siemens uitsluitend op zelf ontwikkelde producten en oplossingen. Daarnaast implementeert Siemens momenteel private netwerktechnologie voor een 5G-campusnetwerk, gericht op industriële toepassingen, in een van de beurshallen van Deutsche Messe AG in Hannover (Duitsland). Dit private 5G-netwerk zal begin september klaar zijn voor gebruik. Het netwerk kan door exposanten worden gebruikt tijdens beurzen, terwijl buiten beurstijden bedrijven het kunnen gebruiken voor tests en veldproeven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Siemens

Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.