Fortinet vereenvoudigt het netwerkbeheer met FortiMonitor en FortiAIOps

Nieuwe oplossingen FortiMonitor en FortiAIOps zijn nu geïntegreerd met het Fortinet Fabric Management Center

| Fortinet | 3 min | 1 juli 2021 10:36
Gewaardeerd
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert FortiMonitor en FortiAIOps. Deze oplossingen dragen met AiOps-mogelijkheden bij aan snellere processen op het gebied van netwerkbeheer. Fortinet breidt hiermee de reikwijdte van de functionaliteit voor netwerkmonitoring van de Fortinet Security Fabric uit naar netwerkinfrastructuren, applicaties en clouds van andere leveranciers. Zijn nieuwe oplossing FortiMonitor biedt daartoe uitgebreide digital experience monitoring (DEM). FortiAIOps maakt gebruik van artificial intelligence (AI)- en machine learning (ML)-modellen om een einde te maken aan de noodzaak van handmatige analyses. Het zet gegevens van alle netwerkranden tegen elkaar af om de detectie van afwijkende patronen te automatiseren.

Complex netwerkbeheer zit een optimale gebruikservaring in de weg

Bij digitale transformatie draait alles om de gebruikservaring. Netwerkteams moeten er daarom voor alle applicaties een kwalitatief hoogwaardige ervaring zien te waarborgen. Dit vraagt om uitgebreid overzicht. Het gebruik van losstaande tools voor het bewaken van de prestaties van het LAN, WAN, de cloud en de IT-beveiliging zit een integraal overzicht op eindgebruikers en applicaties in de weg en vergroot de beheercomplexiteit. Bij gelaagde, gedistribueerde en complexe netwerken is het een lastige en arbeidsintensieve opgave om de werkelijke oorzaak van problemen met de gebruikservaring te achterhalen. En door het gebruik van handmatige processen doen beheerders er langer over om wijzigingen binnen het netwerk door te voeren.

Geautomatiseerd en vereenvoudigd netwerkbeheer

Om een oplossing te bieden voor problemen rond de gebruikservaring breidt Fortinet zijn Fabric Management Center – NOC uit met FortiMonitor FortiAIOps. Fortinet Fabric Management Center-NOC hanteert security-driven networking-aanpak om netwerkteams een eenvoudige manier te bieden om heterogene en gedistribueerde netwerken te bewaken, gegevens van die netwerken met elkaar in verband te brengen en op problemen te reageren. De oplossing vereenvoudigt het netwerkbeheer met behulp van uitgebreide automatisering en monitoring. Dit gebeurt op basis van de jarenlange ervaring van Fortinet met de ontwikkeling van AI- en ML-modellen die dagelijks gemiddeld meer dan 100 miljard gebeurtenissen rond de netwerkbeveiliging verwerken.

Met de nieuwe oplossingen en het bestaande Fortinet Security Fabric-aanbod kunnen organisaties profiteren van:
  • Verbeterd overzicht: FortiMonitor verbetert de digitale ervaring door netwerkbeheerders in staat te stellen om afwijkende patronen te detecteren in de toegang van gebruikers tot applicaties. De oplossing biedt ondersteuning voor een breed scala aan apparaten, het LAN en WAN en de randen van cloudnetwerken.
  • Een lagere mean-time-to-identify (MTTI): FortiAIOps reduceert de MTTI door gegevens van uiteenlopende netwerkdomeinen tegen elkaar af te zetten. Daarmee kan het snel en trefzeker de werkelijke oorzaak van problemen achterhalen en afwijkend gedrag detecteren.
  • Verbeterde efficiëntie: FortiMonitor en FortiSOAR verbeteren de efficiëntie van netwerkbeheerders door middel van automatisering. Zij kunnen proactief maatregelen treffen op basis van ruim 300 integraties met oplossingen van Fabric-Ready Partners die deel uitmaken van het Open Fabric Ecosystem.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Met de introductie van FortiMonitor en FortiAIOps blijven we Fabric Management Center – NOC uitbreiden met nieuwe mogelijkheden voor automatisering en monitoring. Organisaties kunnen daarmee de gebruikservaring en bedrijfsresultaten verbeteren. Netwerkbeheerders die voor een succesvolle digitale transformatie willen zorgen moeten een optimale gebruikservaring waarborgen voor alle applicaties, waar die ook maar worden gehost of gebruikt. Een geïntegreerd platform dat het network operations center (NOC) van alle benodigde tools voorziet vormt de sleutel tot een succesvol beheer van complexe en heterogene netwerken.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.