Orange en Nokia implementeren het eerste Industry 4.0 4G/5G private network met network slicing

Network slicing als sleutelfunctie voor beheer van end-to-end 4G/5G quality-of-service en beveiliging van industriële processen, operaties en applicaties in Industrie 4.0

| Orange | 2 min | 01 juli 2021 11:16
Copyright: Nokia
  • Eerste 4G/5G end-to-end Private network dat network slicing ondersteunt in een fabriek van Schneider Electric in Frankrijk dankzij een Orange co-innovatiepartnerschap
  • Ondersteund door Nokia's 5G Standalone/Non Standalone en LTE slicing netwerkapparatuur met mogelijkheden voor management, orkestratie en assurantie
Orange en Nokia hebben vandaag de uitrol aangekondigd van een 4G/5G-private network in combinatie met network slicing in de fabriek van Schneider Electric in Le Vaudreuil, Frankrijk. Network slicing is een sleutelfunctie voor het beheer van end-to-end 4G/5G quality-of-service en beveiliging van industriële processen, operaties en applicaties in Industrie 4.0.

Nokia werd door Orange geselecteerd om een sliced 4G/5G private network te bouwen voor een moderne industriële omgeving, dat betrouwbare, schaalbare en duurzame connectiviteitsoplossingen biedt voor industriële toepassingen.

De slicing-oplossing van Nokia ondersteunt bestaande LTE-, 5G Standalone- (5G SA) en 5G Non Standalone- (5G NSA) apparaten en omvat ook domeincontroller-software in RAN-, kern- en transportlagen om volledige slice-connectiviteit mogelijk te maken. De slice-continuïteit tussen LTE en 5G NR stelt Orange en Schneider Electric in staat om een state-of-the-art indoornetwerk te exploiteren in een industriële omgeving. Met deze oplossing gaan beide partners door met het implementeren en testen van het beheer van de verschillende prioriteiten, prestaties en beveiligingsmogelijkheden die zijn aangepast aan hun innovatieve toepassingen, terwijl de netwerkbronnen worden geoptimaliseerd.

Als wereldwijd netwerk gebaseerd digitaal dienstenbedrijf met een dubbele expertise van zowel operator als end-to-end integrator, biedt Orange Business Services zijn industriële klanten een volledig portfolio: Mobile Private Networks (MPN) gebouwd op private infrastructuren, virtuele MPN's op het publieke netwerk en hybride MPN's die private en publieke infrastructuren combineren. De keuze van de architectuur wordt gemaakt om zo goed mogelijk te voldoen aan de beveiligings-, prestatie- en veerkracht vereisten van de toepassingen van de bedrijfsklanten, zowel op als buiten de industriële campussen, en om de kosten te optimaliseren.

Arnaud Vamparys, Senior Vice President Radio Networks bij Orange Innovation en 5G Champion, zei: "Dankzij Nokia's geavanceerde slicingtechnologie kan Orange samen met Schneider Electric de kracht van schaalbare private 4G/5G-connectiviteit toegepast op industriële toepassingen verder onderzoeken."

Tommi Uitto, President Mobile Networks bij Nokia, zegt: "Met Nokia's network slicing oplossing kunnen Communication Service Providers en Enterprises genieten van first to market voordeel door de vroege lancering van nieuwe slicing diensten, voor alle eindgebruikers uitgerust met 4G of 5G toestellen. Als jarenlange innovatiepartner is Nokia verheugd om deze primeur met Orange te behalen in een industriële productieomgeving."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange
Orange is een van 's werelds toonaangevende telecommunicatiebedrijven. Orange is ook een toonaangevende leverancier van wereldwijde IT- en telecommunicatiediensten aan multinationale ondernemingen, onder de merknaam Orange Business Services. Terwijl de Groep accelereert in groeigebieden en data en AI centraal plaatst in haar innovatiemodel, zal ze een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever zijn, aangepast aan opkomende beroepen.  
Meer over Orange
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.