Vaccinatie maakt online dater aantrekkelijker

Lexa lanceert vaccinatiebadge voor datingprofiel

| Lexa | 2 min | 01 juli 2021 11:37
Afbeelding: Covid Vaccine Badge op een profiel | Copyright: Lexa
De summer of love is aanstaande en singles zijn, na de lange lockdown, weer optimistisch over het ontmoeten van nieuwe mensen. In februari zag 18% van de singles het vaccin als de manier om veilig te daten. In juni ligt dit aantal onder de Nederlandse singles een stuk hoger, namelijk op 61%. Ondanks dat het vaccineren de afgelopen maanden volop in het nieuws is geweest, bespreekt slechts een klein deel van de singles (18%) dit onderwerp via de chat. Opvallend aangezien een vaccinatie het voor 50% aantrekkelijker maakt om af te spreken. Dit blijkt uit onderzoek* onder ruim duizend Nederlandse singles van datingservice Lexa.

Lexa laat singles met een gerust hart nieuwe mensen ontmoeten door een vaccinatiebadge-functie te lanceren. Deze vaccinatiebadge-functie geeft members de keuze op hun profiel te tonen dat zij gevaccineerd zijn. Dit eenvoudige symbool stelt een groot aantal singles gerust, zodat zij hun zoektocht naar liefde kunnen hervatten!

Start something real - post-lockdown

Singles hebben tijdens de lockdown het sociale contact het meest gemist (zelfs meer dan hun vrienden). Een op de twee singles denkt dat Covid19 ervoor heeft gezorgd dat ze meer waarde hechten aan eerste dates nu de lockdown bijna voorbij is. Toch hebben singles de afgelopen 15 maanden niet stilgezeten. Ze bleven positief (65% gaf aan zich positief te voelen), flexibel (36% heeft virtuele dates geprobeerd) en voelden zich verbonden (69% zegt dat ze de datingservice net zoveel of zelfs meer hebben gebruikt dan voorheen). Lexa heeft voor deze toegewijde members geannuleerde fysieke events virtueel georganiseerd. Ook online stonden deze events garant voor een gemoedelijke sfeer en de mogelijkheid om andere singles te ontmoeten. Ook videodating is een succes. De gemiddelde gesprekstijd van een eerste persoonlijk gesprek via de Lexa app is meer dan 37 minuten. Ook na de lockdown hopen we weer veel echte verhalen te helpen opstarten.
* Intern onderzoek van Lexa dat is afgenomen in mei 2021 onder meer dan duizend Nederlandse members.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Lexa
Over Lexa
Lexa.nl, opgericht in 2002, is erkend als de datingservice die de beste service biedt en tevens marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Dankzij Lexa vonden vele singles de liefde en biedt members de beste en meeste functionaliteiten om singles te ontmoeten, van geavanceerd zoeken met de uitgebreide Lexa App tot het ontmoeten van singles op één van de Lexa Events.
Meer over Lexa
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.