Digidentity introduceert Identificatie op Afstand zonder face-to-face controles

Online identificatie nu ook voor eHerkenning3 beschikbaar

| Digidentity | 2 min | 02 juli 2021 9:34
Copyright: Digidentity
Digidentity lanceert vanaf vandaag voor de hele markt Identificatie op Afstand, zonder fysieke aanwezigheid of face-to-face controles. Digidentity maakt deze innovatieve technologie mogelijke via haar eigen platform in combinatie met technieken als NFC, Liveness Detection en Selfie Checks. Met Identificatie op Afstand ter ondersteuning van haar diensten, biedt Digidentity klanten in meer dan 180 landen de mogelijkheid om zich eenvoudig en snel te registreren voor een Gekwalificeerde Elektronische Handtekening of eHerkenning 3.

Digidentity (onderdeel van Solera Holdings Inc.), is leverancier van online digitale identiteiten. Met de introductie van Identificatie op Afstand biedt het bedrijf vanaf nu volledig online registratie aan voor eHerkenning 3 en digitale handtekeningen. Voorafgaand hieraan is de dienstverlening uitgebreid getest op optimalisatie en beoordeeld door een onafhankelijke externe auditor.

Met de ontwikkeling van Identificatie op Afstand kan Digidentity binnen enkele minuten eHerkenning 3 middelen en certificaten voor gekwalificeerde elektronische handtekeningen uitgeven aan klanten. Fysieke aanwezigheid voor de identificatie is hierbij niet nodig door de technologie die Digidentity binnen haar platform aanbiedt. De verwachting is dat Identificatie op Afstand in de nabije toekomst ook voor eHerkenning 4 kan worden toegepast.

Betrouwbaarheidsniveaus 3 en 4 (eIDAS Substantieel en Hoog) zijn momenteel de hoogste vormen van betrouwbaarheid voor online identificeren. Identificatie voor eHerkenning 3 en 4 vereist vaak een controle op basis van fysieke aanwezigheid waardoor het registratieproces dagen of soms weken duurt. Digidentity registreert wereldwijd klanten voor Gekwalificeerde Elektronische Handtekeningen (Qualified Electronic Signatures) zonder de verplichting de klant of medewerker in persoon te identificeren. Dit scheelt beide partijen (reis)tijd en maakt het registratieproces efficiënter.

Tijdens de COVID-19 pandemie, heeft Digidentity een enorme toename in de vraag naar digitale identiteiten en elektronische handtekeningen gezien. Naast het snel opschalen van het platform heeft Digidentity meerdere innovaties, zoals het mobiel maken van het registratieproces en de NFC toepassing ingezet voor identificatie en verificatie diensten.

Marcel Wendt, CEO van Digidentity, zegt hierover: “De ontwikkeling van Identificatie op Afstand is ontzettend belangrijk. Het is de kroon op 13 jaar identiteit diensten ontwikkelen. Wat begon als de bouw van onze eerste identiteit diensten, is nu een onmisbare dienst voor elk (inter)nationaal bedrijf. We zijn trots om, als een van de eersten op internationaal niveau deze dienst aan te bieden. Identificatie op Afstand stelt bedrijven in staat om zowel medewerkers en klanten efficiënt en met groot gebruiksgemak juridische zaken te regelen. Denk hierbij aan arbeidscontracten, zakelijke dienstverlening en onboardingsprocessen. Zeker nu deze week eHerkenning 1 wordt uitgefaseerd is het belang van deze ontwikkeling nog groter.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Digidentity
Digidentity, onderdeel van Solera Holdings Inc., is Europa’s leidend online identiteiten leverancier en combineert optimale gebruikersgemak met hoogstaande beveiliging. Digidentity is een eIDAS gecertificeerd Qualified Trust Service Provider (QTSP) voor digitale handtekeningen.
Meer over Digidentity
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.