NETGEAR breidt WiFi 6-assortiment uit met draadloze tri-band access points

Nieuwe WAX630 is op afstand te beheren en te koppelen met bestaande WiFi 5- en WiFi 6-access points van de netwerkspecialist

| NETGEAR | 3 min | 03 juli 2021 14:31
Afbeelding: De nieuwe WAX630 | Copyright: NETGEAR
NETGEAR®, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, breidt zijn Insight Managed WiFi 6 access points-reeks uit met een vierde model. Het Insight Managed WiFi 6 AX600 Tri-band Multi-gig access point, ook wel de WAX630, voorziet kleine en middelgrote bedrijven van ongekende netwerkprestaties.

De nieuwste access point-aanwinst van NETGEAR biedt uitkomst in open ruimtes waar veel personen tegelijkertijd van hetzelfde WiFi-netwerk gebruikmaken, zoals onderwijsinstellingen en kantoren, maar ook magazijnen. Dit krachtige access point werkt samen met bestaande NETGEAR WiFi 5- en WiFi 6-access points, waardoor grote investeringen niet nodig zijn.

Netwerkoplossing voor de toekomst dankzij WiFi 6

Het nieuwe tri-band access point geeft het MKB op eenvoudige wijze toegang tot de nieuwste WiFi-technologie: WiFi 6. Dit zorgt voor maar liefst 40 procent hogere snelheden bij elk aangesloten apparaat in vergelijking met WiFi 5-access points. Daarnaast kan de WAX630 gekoppeld worden met andere NETGEAR Insight Managed access points, waaronder WiFi 5 (WAC510, WAC540) en WiFi 6 (WAX610, WAX610Y, WAX620) modellen.

Bovendien worden de WAX630-access points gemakkelijk met elkaar verbonden via Instant Mesh²: de draadloze backhaul-technologie van NETGEAR. Het nieuwe access point is specifiek ontworpen voor omgevingen met veel gelijktijdige gebruikers en biedt een veelzijdige netwerkoplossing. De tri-band-oplossing maakt één specifieke band vrij voor het mogelijk maken van een draadloze backhaul, die verbinding maakt met andere access points. De twee overgebleven radio’s (fronthauls) maken verbinding met alle apparaten. Een andere optie is om gebruik te maken van de van de Multi-Gigagbit 2.5 Gbs ethernet-poort en een bekabelde backhaul waardoor men met drie fronthaul-banden werkt voor aangesloten apparaten. Zo zorgt de WAX630, met zijn tri-band WiFi 6-technologie, voor een toekomstbestendige WiFi-oplossing die aansluit bij de snel veranderende netwerkbehoeften van bedrijven.

"Bedrijven eisen altijd meer van hun WiFi-netwerk dan in eerste instantie gedacht: of het nu gaat om een betere doorvoer van data of hogere snelheden voor individueel aangesloten apparaten. De WAX630 levert toonaangevende netwerkprestaties op basis van zijn unieke WiFi 6 12-stream tri-band-architectuur. Samen met de eerdere WAX610 en WAX620, en een gemeenschappelijk Insight Managementplatform, biedt de nieuwe WAX630 mkb-klanten een breed scala aan mogelijkheden. Dit met dezelfde functies, beveiliging en kwaliteit die ze van NETGEAR gewend zijn” aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics bij NETGEAR.

Eenvoudig op afstand te beheren met NETGEAR Insight

NETGEAR Insight maakt het beheer van WAX630 en andere apparaten mogelijk vanuit de Insight App of een aangesloten browser. Met Insight kunnen resellers en Managed Service Providers (MSPs) het netwerk van een klant op afstand instellen, monitoren en onderhouden.
Naast eenvoudig beheer op afstand, biedt de WAX630 ook de volgende voordelen voor zakelijke gebruikers:
  • De WAX 630 is uitgerust met twee Ethernet-poorten: een Gigabit Ethernet-poort en een Power-over-Ethernet (PoE++) 2,5 Gigabit Ethernet-poort.
  • De WAX630 ondersteunt ook 12-streams (4x4 op elke band) met elke eenheid die tot 6.0 Gbps geaggregeerde gegevensdoorvoer kan leveren met alle drie banden die WiFi 6 ondersteunen.
  • De WAX630 biedt een robuuste WiFi-netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau met WPA3 128-bit tot 192-bit encryptie en de mogelijkheid om VLANs en tot wel zestien verschillende SSIDs in te stellen.

Beschikbaarheid en prijzen

Het NETGEAR Insight Managed WiFi 6 AX6000 Tri-band Multi-gig access point is vanaf nu beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van €329.99.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over NETGEAR

NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.