Nieuwe OPPO Enco Free2 met gepersonaliseerde ANC en geluidsequalizer

Kraakheldere, verfijnde geluidsprestaties in samenwerking met het Deense Dynaudio

| OPPO | 3 min | 5 juli 2021 10:55
Afbeelding: De OPPO Enco Free2 | Copyright: OPPO
Vandaag introduceert OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, zijn nieuwste aanwinst binnen de Enco-familie: de OPPO Enco Free2. De draadloze hoofdtelefoon is voorzien van gepersonaliseerde Active Noise Cancelling (ANC) en een geluidsequalizerfunctie. Hiermee kunnen gebruikers een volledig persoonlijk geluidsprofiel instellen, resulterend in een maatwerk audio-ervaring. In samenwerking met het Deense HiFi-bedrijf Dynaudio, levert de OPPO Enco Free2 rijke, natuurlijke geluiden voor optimale geluidsprestaties. Bovendien zorgen de Triple-Mic Call Noise Cancelling-functie en Transparency-modus voor heldere geluiden, of gebruikers nu aan het bellen zijn of liever omgevingsgeluid meekrijgen. De OPPO Enco Free2 is per direct beschikbaar voor €99,- in de OPPO e-store en binnenkort via andere verkooppunten.

De OPPO Enco Free2 beschikt over een unieke Active Noise Cancelling-functie[1], gebaseerd op echte gebruiksgegevens en duizenden in-ear-tests. De oordopjes kunnen de ruisonderdrukkingscurve op intelligente wijze optimaliseren op basis van de structuur van de gehoorgang. Bovendien heeft de Enco Free2, met geavanceerde ANC-chip, een ruisonderdrukkingsdiepte tot een frequentie van 42dB. Op deze manier worden laagfrequente geluiden, zoals verkeerslawaai of ander omgevingsgeluid, onderdrukt.

De hoofdtelefoon wordt geleverd met zes hooggevoelige microfoons, drie op ieder oordopje, die samenwerken om de stemmen te verbeteren en achtergrondgeluiden te neutraliseren. De Triple-Mic Call Noise Cancelling-functie zorgt voor kristalheldere spraakopnamen, zelfs in de meest rumoerige omgevingen. Voor gebruikers die alert willen blijven van hun omgeving, heeft de Enco Free2 een Transparancy-modus waarmee omgevingsgeluiden verstaanbaar blijven in, bijvoorbeeld, het verkeer.

Rijke geluiden en maatwerk audioprofielen

Om ervoor te zorgen dat iedereen de beste audio-ervaring krijgt, analyseert de Enco Free2 op intelligente wijze de unieke hoorprofielen van gebruikers en creëert een maatwerk geluidsconfiguratie. De Personalised Sounds Equalizer kan worden ingeschakeld door middel van een gehoortest op een OPPO-smartphone of via de HeyMelody-app[2], wat resulteert in meer gedetailleerde en zuiverdere geluiden zonder het volume te hoeven verhogen.

Het toonaangevende Deense HiFi-bedrijf Dynaudio en OPPO hebben hun samenwerking uitgebreid om oortjes te creëren die het unieke geluid van elk instrument levendig weergeeft. Met behulp van innovatieve software en hardware vermijdt de Enco Free2 het verlies van geluidskwaliteit dat gepaard gaat met ruisonderdrukking. Audiofielen kunnen zich daarom volledig onderdompelen in hun favoriete nummers zonder afbreuk te doen aan de geluidsprestaties.

Altijd daar waar je ze nodig hebt

Met een indrukwekkende speeltijd van maar liefst 30 uur[3] in de oplaadcase, bieden de OPPO Enco Free2-oordopjes langdurige betrouwbaarheid voor onderweg. De hoofdtelefoon is bovendien uitgerust met de nieuwste Bluetooth 5.2-hardware en binaurale transmissie. Gebruikers zijn hiermee voorzien van een stabiele draadloze verbinding, waardoor ze de oordopjes samen of apart van elkaar kunnen gebruiken zonder signaalverlies of vertraging.

De Enco Free2 heeft een stijlvol en premium ontwerp en komt in de kleur wit. Het touch-pad stelt gebruikers in staat om de oordopjes gemakkelijk en nauwkeurig te bedienen met hun vingers. OPPO heeft een coatingproces op de achterkant toegepast, waardoor de oordopjes een glanzende, metallic look hebben.

Moderne ervaring

De OPPO Enco Free2 is ontworpen om meer te zijn dan alleen een hoofdtelefoon. Na de camera-app op een OPPO-smartphone te hebben geopend, kunnen gebruikers op afstand een foto of video maken door een dubbele tik op het touchpad[4]. En met behulp van de HeyMelody-app kunnen aanraakbedieningen zoals dubbeltikken, vegen of lang aanraken, worden aangepast voor een optimale gebruikservaring.

De oordopjes hebben ingebouwde sensoren voor draagdetectie, die de audio automatisch pauzeren en hervatten wanneer de oordopjes worden uitgenomen en weer worden ingedaan. Gebruikers met een OPPO-smartphone[5] kunnen hun Enco Free2-oordorpjes snel activeren door de case eenvoudig te openen, waardoor de apparaten razendsnel koppelen.

Prijs en beschikbaarheid

De OPPO Enco Free2 is per direct verkrijgbaar in de kleur wit voor een adviesprijs van €99,- in de OPPO e-store en binnenkort via andere verkooppunten.
  1. De gepersonaliseerde ANC-functie is standaard uitgeschakeld. De functie kan worden ingeschakeld in het Bluetooth-menu of de HeyMelody-app.
  2. OPPO Enco Air & Enco Free2 zullen vanaf begin juli 2021 officieel beschikbaar zijn in de HeyMelody-app voor Android gebruikers. Voor iOS gebruikers zal de HeyMelody app voor 20 juli 2021 beschikbaar zijn.
  3. Alleen oordopjes: 6,5 uur muziektijd, of 4 uur met ANC aan. Oordopjes met oplaadcase: 30 uur muziektijd of 20 uur met ANC aan.
  4. Double-tap Camera Control wordt ondersteund op de OPPO Reno6-serie. Houd voor andere modellen de OTA-upgrade in de gaten.
  5. OPPO Enco Free2 ondersteunt snelle verbinding met OPPO ColorOS 11.0+ telefoons, zoals Find X3 Pro, Find X2 Pro, Find X2, etc. Voor draadloze OPPO-apparaten is versie 3.7.80+ vereist. Andere modellen worden ondersteund na een OTA-update (exclusief A-serie, Reno4 Z, Reno4 Pro, Reno2 Z, RX17 Neo).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OPPO
OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.