Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist verstevigt leiderschap op Europese RegTech-markt

| Signicat | 2 min | 05 juli 2021 11:07
Gewaardeerd
Afbeelding: Asger Hattel, CEO van Signicat (l.) en Iván Nabalón, CEO van eID (r.) | Copyright: Signicat
Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

eID heeft onder meer een baanbrekende oplossing voor asynchrone video-identificatie met behulp van streaming video op de markt gebracht. Deze oplossing biedt in combinatie met hun Qualified Electronic Signatures (QES)-service een krachtig en volledig digitaal identificatieproces. eID heeft hiermee als Spaanse marktleider een sterke staat van dienst opgebouwd sinds de oprichting in 2013, met meer dan 250 klanten in 30 landen.

Samen bieden Signicat en eID een zeer compleet portfolio aan digitale identiteitsoplossingen voor authenticatie, identificatie en het plaatsen van digitale handtekeningen. Met het door eID ontwikkelde ‘Strong Digital Identity’ (SDI)-concept wordt het hoogste niveau van veiligheid en compliance op de Europese markt gewaarborgd. Dit garandeert een volledig digitale onboarding die in overeenstemming is met de strengste wetgeving in de EU, wat een doorbraak is voor gereguleerde sectoren zoals finance en overheid.

Kroon op samenwerking

Signicat en eID zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven werkten de afgelopen vier jaar al samen. De producten van eID zijn bovendien beschikbaar via het platform van Signicat. Met de overname versterkt Signicat zijn Europese aanwezigheid en zet het een verdere stap richting wereldwijd marktleiderschap in oplossingen voor digitale identiteiten en elektronische handtekeningen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het unieke aanbod van eID een krachtige aanvulling is op ons portfolio”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “eID beschikt over een sterke positie op de Europese markt en een competentie waarmee wij onze groeiambities waar kunnen maken. Samen lossen we de uitdagingen op waar onze klanten voor staan op het gebied van digitale identiteiten.”

“We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en deel uit te maken van de Signicat-familie”, zegt Iván Nabalón, CEO van eID. “Door onze krachten te bundelen, versnellen we de expansie waar eID al acht jaar lang aan werkt.”

Volledige integratie

Na de overname blijft eID bestaan als een onafhankelijke organisatie met een eigen merk, met als doel volledige integratie binnen twee jaar. De overname is onderworpen aan de normale vereisten, waaronder goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteiten. Het overnamebedrag wordt niet openbaar gemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Signicat

Signicat is een baanbrekende, pan-Europees digital identity service provider, met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide portfolio van identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal toegankelijk via één integratiepunt. Het platform ondersteunt de volledige digitale klantreis, van herkenning en onboarding, via login en consent, tot het vastleggen van zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan.
Meer over Signicat

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.