Blue Force tracking vergroot veiligheid stewards en politieagenten bij Johan Cruijff Arena

Boomi en Nalta werkten samen aan uniek IoT-platform om veiligheid personeel te ondersteunen

| Boomi | 3 min | 05 juli 2021 14:13
Copyright: PeopleImages
Boomi™, onderdeel van Dell Technologies™ en toonaangevend leverancier van cloudgebaseerde integration-Platform-as-a-Service-diensten (iPaaS), levert samen met Nalta, gerenomeerd consultant voor technologische oplossingen, een unieke oplossing. Met Blue Force Tracking worden de gemeente Amsterdam, de Nationale Politie en de Johan Cruijff Arena ondersteund bij de veiligheid van hun medewerkers.

De Johan Cruijff Arena ontvangt jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten voor (sport)evenementen van ongekend formaat, zoals de EK-wedstrijden die dit jaar deels in Amsterdam worden gespeeld. In een stadion dat bijna 55,000 bezoekers kan ontvangen, is veiligheid van groot belang. Om deze veiligheid te garanderen werkt de Johan Cruijff Arena nauw samen met de Gemeente Amsterdam en de Nationale Politie. Deze drie partijen zochten gezamenlijk naar een oplossing om politieagenten en medewerkers in en om het stadion te kunnen monitoren om zo snel te kunnen reageren op potentieel gevaarlijke situaties. Met Blue Force Tracking zijn ze daartoe in staat.

Blue Force tracking is een IoT-platform dat zich met behulp van biometrie richt op onbewuste signalen van medewerkers, zoals een verhoogde hartslag of oplopende lichaamstemperatuur. Stewards dragen Equivital-vesten, die continu meten hoe het met de steward gaat. Zodra een medewerker mogelijk in de problemen is, krijgt het platform een waarschuwing. Vervolgens wordt de locatie van de medewerker gedeeld en wordt de dichtstbijzijnde camera ingeschakeld voor een duidelijk zicht op de situatie.

Het platform dat Nalta heeft opgezet moest in staat zijn verschillende technologische oplossingen snel, betrouwbaar en veilig samen te brengen op één plek. De biometrische vesten van de stewards verzamelen enorm veel data in weinig tijd: data die snel gefilterd en gesorteerd moet worden. Daarnaast is het van groot belang diezelfde data veilig te kunnen verwerken en op te slaan. Om dat mogelijk te maken, werd gekozen voor Boomi als integratiepartner.

Voor Blue Force Tracking wordt gebruik gemaakt van het AtomSphere Platform van Boomi, dat de snelle, veilige en betrouwbare integratie van de verschillende technologieën mogelijk maakt. Het platform werd in zeven maanden ontworpen en kon dankzij de samenwerking met Boomi in slechts zes weken worden uitgerold. Daarnaast zorgt Boomi ervoor dat de oplossing schaalbaar is en in de toekomst kan worden uitgebreid tot een miljoen gebruikers in Amsterdam en de rest van Nederland. Data van deze gebruikers wordt veilig opgeslagen in de vesten, en niet in de cloud, om cyberrisico’s te verkleinen.

Daan Groenink, Innovation Officer bij de Gemeente Amsterdam over de samenwerking: “Blue Force tracking stelt bedrijven in staat hun personeel ten alle tijde te kunnen monitoren in onveilige situaties. Zo komen we een stap dichterbij datagedreven veiligheid.” Rob Bloemendal, business consultant bij Nalta: "Dankzij Boomi kunnen we verschillende technologieën schaalbaar met elkaar verbinden. Hun platform is een onmisbaar onderdeel van onze oplossing."

Lees hier het hele verhaal over de samenwerking tussen Nalta, Gemeente Amsterdam, Politie Amsterdam, Johan Cruijff Arena en Boomi.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Boomi

Boomi, een onafhankelijk bedrijfsonderdeel van Dell, verenigt snel en gemakkelijk alles in uw digitale ecosysteem, zodat u sneller betere bedrijfsresultaten kunt bereiken. Boomi's intelligente, flexibele, schaalbare platform versnelt uw bedrijfsresultaten door uw gegevens, systemen, applicaties, processen en mensen te koppelen.
Meer over Boomi

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.