Barracuda neemt SKOUT Cybersecurity over

Met deze overname breidt Barracuda zijn portfolio uit met een XDR-platform voor MSP's, met proactieve, real-time en continue securitymonitoring en -respons

| Barracuda Networks | 2 min | 06 juli 2021 11:09
Barracuda heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van SKOUT Cybersecurity, leider in cyber-as-a-service-software voor Managed Service Providers (MSP's) en leverancier van een uitgebreid security detectie- en responsplatform (XDR) en -service.

Met deze overname betreedt Barracuda de snelgroeiende XDR-markt met een oplossing die geoptimaliseerd is voor MSP's. De overname van SKOUT breidt Barracuda's portfolio uit met een krachtig XDR-platform voor MSP's, dat wordt ondersteund door een 24x7 SOC.

Gartner zegt: “Alle securityorganisaties hebben te maken met twee grote uitdagingen. De eerste is het vinden en vasthouden van securityspecialisten met de juiste expertise. De tweede is het opbouwen van securityfunctionaliteit die de verdediging kan configureren en handhaven, en die een snelle detectie- en responsmogelijkheid biedt. Organisaties worden vaak overweldigd door de combinatie van deze twee uitdagingen.”[1]

“MSP's moeten de eindgebruikers van hun klanten, hun apparaten en de gegevens waar ze via deze apparaten toegang toe hebben, kunnen beschermen tegen steeds geavanceerdere dreigingen. Om dit securityniveau te kunnen bereiken, richten MSP's hun bedrijven in voor ‘securitygerichte’ operaties”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Met de overname van SKOUT helpt Barracuda zijn MSP-partners bij het implementeren van securityoplossingen in omgevingen, met als doel uniforme, 24x7 operaties voor snelle analyse en reactie."

Enkele aspecten van de overname:
  • Barracuda breidt zijn MSP-oplossingen uit met SKOUT en biedt daarmee een XDR-platform voor proactieve, real-time en continue beveiligingsmonitoring met responsservices voor beheerde endpoints, netwerken en cloud;
  • Het portfolio aanbod van SKOUT omvat een XDR-platform dat verbinding maakt met kritieke beveiligingsinfrastructuren zoals e-mail, firewall, identiteit en toegangsbeheer, en een 24x7 SOC dat helpt om cyberaanvallen te detecteren en daar snel op te reageren;
  • Hiermee kunnen klanten dreigingen efficiënter aanpakken, dankzij extra mogelijkheden voor dreigingsdetectie, dreigingsanalyse en respons.
  • Elimineert de kosten voor training en personeel voor 24x7 service. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de beveiligingsprofessionals van SKOUT voor de SOC-operaties. Dit biedt MSP’s meer keuze en flexibiliteit bij het uitbouwen van hun cybersecuritydiensten en biedt een krachtige combinatie van oplossingen, activeringstools en expertise op het gebied van security.
  • Integratie met bestaande securityinfrastructuur bekent dat eerdere investeringen van MSP’s beschermd zijn, waardoor het makkelijker wordt om cyberaanvallen in diverse klantomgevingen af ??te slaan.
De overname zal naar verwachting in juli worden afgerond, onder voorbehoud van de vereiste toestemmingen van regelgevende instanties en derden, en andere gebruikelijke voorwaarden voor overnames.
  1. Gartner: Innovation Insight for Extended Detection and Response, April 8, 2021, Peter Firstbrook, Craig Lawson.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.