AOC lanceert de 15,6-inch draagbare monitor I1601P

Met hybride USB-C- en USB-A-aansluiting

| AOC | 3 min | 06 juli 2021 11:53
Afbeelding: De 15,6-inch draagbare monitor I1601P | Copyright: AOC
Displayspecialist AOC breidt zijn portfolio draagbare monitoren uit met de nieuwe I1601P. Draagbare schermen zijn een goede optie om een opstelling met één monitor uit te breiden tot een oplossing met meerdere monitoren, of je nu onderweg of op het werk bent of in het kleine kantoor aan huis zit. De 15,6-inch (39,5 cm) I1601P is compact en vergelijkbaar in grootte met laptopschermen. De I1601P beschikt over Full HD-resolutie en IPS-paneeltechnologie om rijke kleuren, scherpte en brede kijkhoeken (170/170°) te produceren. Aansluiten kan zowel via een USB-A- als een USB-C-ingang, allemaal dankzij het gebruik van één kabel (kabel meegeleverd in de doos).


Figuur 1: AOC I1601P draagbare monitor: Creëer een opstelling met meerdere monitoren met hybride USB-connectiviteit.

Of je nu thuis of op kantoor werkt, een tweede scherm verhoogt de productiviteit door de werkbare schermruimte effectief te verdubbelen. Voor velen is het duidelijk geworden dat het werken op een enkel scherm, zoals een laptopscherm, workflows belemmert doordat het een rommelige en overbelaste werkruimte veroorzaakt.

Dit geldt natuurlijk ook voor als je onderweg bent. Gebruikers die gewend zijn om met twee beeldschermen aan hun bureau te werken, zullen dezelfde productiviteitsverhoging eisen, ook op de weg, in de trein, in het vliegtuig of in het veld.

De draagbare displays van AOC zijn in deze gevallen een geweldige redder in nood. Het draagbare displayportfolio heeft veel opties; de I1601FWUX biedt bijvoorbeeld een draagbaar 15,6-inch scherm met USB-C-connectiviteit, terwijl de I1659FWUX een vergelijkbaar paneel biedt met USB DisplayLink-technologie met behulp van de USB-A-poort.

De gloednieuwe I1601P combineert het beste van twee werelden, dankzij de hybride oplossing met één kabel. Voor met USB-C uitgeruste laptops en apparaten kan de I1601P eenvoudig worden aangesloten via een enkele USB-C-kabel. De verbinding voedt het beeldscherm en draagt ??het videosignaal over via de USB DisplayPort Alternate-modus.

image
Figuur 2: Hybride USB-C- en USB-A-connectiviteit met de I1601P (kabel meegeleverd).

Meer dan flexibiliteit

Hoewel de USB-C-technologie steeds gebruikelijker wordt, hebben oudere laptops en apparaten deze poort mogelijk niet. In dit geval draagt de DisplayLink-technologie het videosignaal over via de gewone USB-A-poort, waardoor deze ontwikkeling direct beschikbaar is voor een geheel nieuwe reeks oudere en nieuwere apparaten. DisplayLink-stuurprogramma's kunnen worden gedownload voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Android, ChromeOS en Ubuntu.

image
Figuur 3: AOC I1601P USB-C DisplayLink technologie.

Het flexibele gebruik voor zowel oudere als moderne computers maakt verschillende scenario's mogelijk waarin de I1601P kan worden gebruikt. Bij bedrijven en huizen waar sommige apparaten USB-C hebben en sommige alleen USB-A, zorgt de I1601P ervoor dat het scherm kan worden uitgebreid. Het extra voordeel van een secundair scherm is enorm; het ene scherm kan een e-mail of een IM-client tonen, terwijl het andere een Word-document of een spreadsheet toont. Of je kan een video bekijken op het ene scherm en aantekeningen maken op het andere. Het is aan jou!

Draag het overal op een veilige manier

Het ontwerp van de I1601P is minimalistisch, met een grijze aluminium achterkant en dunne zwarte randen aan de voorkant. De meegeleverde SmartCase kan het scherm beschermen tegen krassen wanneer het wordt meegenomen, en doet ook dienst als opvouwbare standaard. Met een gewicht van slechts 800 g is hij licht genoeg om mee te nemen in een tas of rugzak in vliegtuigen en treinen of op het dagelijkse woon-werkverkeer.

image
Figuur 4: AOC I1601P USB-C SmartCase.

AOC's I1601P maakt gebruik van een 15,6-inch IPS-paneel met een resolutie van 1920 x 1080 en heeft een verversingssnelheid van 60 Hz en een GtG-responstijd van 5 ms. Met een helderheidsniveau van 220 nits en een anti-reflectiecoating is hij bruikbaar in de meest voorkomende lichtsituaties. De LowBlue-technologie kan worden geactiveerd om de potentieel schadelijke blauwe golflengte te verminderen. De I1601P kan worden gebruikt in de landschaps- en portretmodus. Het OSD is toegankelijk via de fysieke knoppen, maar ook via de i-Menu-software, waar de Auto-Pivot-functie kan worden ingeschakeld.

De AOC I1601P is vanaf augustus 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239,-.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AOC
AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt, welke de industrie regelmatig impulsen geeft met vernieuwende, creatieve en ongewone beeldschermen. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten met moderne technologieën voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC.
Meer over AOC
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.