Colt en IBM gaan samen edge computing-oplossingen ontwikkelen voor enterprise klanten

Onderzoek naar innovatieve nieuwe toepassingsmogelijkheden voor IBM Cloud Satellite en Edge Application Manager

| Colt | 3 min | 06 juli 2021 12:08
Copyright: IBM
Colt Technology Services gaat met IBM samenwerken om organisaties te helpen met het implementeren van een edge computing-strategie die is ontworpen om data en applicaties naadloos te verplaatsen binnen hybride cloud-omgevingen en van private datacenters naar de edge. Colt gaat samen met IBM onderzoek doen naar innovatieve nieuwe toepassingsmogelijkheden voor IBM Cloud Satellite en Edge Application Manager ten behoeve van wereldwijd in 29.000 gebouwen gevestigde enterprise klanten.

Organisaties doen een beroep op nieuwe cloudtechnologieën om een oplossing te bieden voor hun zakelijke uitdagingen. Het beheer van geografisch verspreide cloud-infrastructuren is echter niet eenvoudig, zeker als er sprake is van strikte eisen ten aanzien van de latency en veerkracht en overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving. Colt en IBM hebben in een laboratoriumomgeving aangetoond dat het mogelijk is om de inzet van IBM Cloud Satellite binnen het edge-platform van Colt te vereenvoudigen. IBM Cloud Satellite is een hybride cloudoplossing die is ontwikkeld op basis van Red Hat OpenShift en organisaties in staat stelt om op een veilige en open manier IBM Cloud-diensten in te zetten waar ze maar willen: op locatie, in elke cloud of aan de edge. De virtuele machines die voor IBM Cloud Satellite worden gebruikt kunnen worden geïmplementeerd en geconfigureerd met een beheer- en orchestration-tool die geen menselijke tussenkomst vereist. De on- demand netwerkoplossingen van Colt stellen daarnaast in vrijwel real time cruciale connectiviteit beschikbaar ter ondersteuning van gedistribueerde cloudomgevingen met IBM Edge Application Manager voor organisaties in onder meer de retailsector en gezondheidszorg in 29.000 bedrijfsgebouwen.

Volgens het recente IBM Institute for Business Value-rapport “Why organisations are betting on edge computing: Insights from the edge” zegt 91 procent van alle ondervraagde 1.500 senior besluitvormers dat hun organisatie binnen vijf jaar tijd een edge computing-strategie ten uitvoer wil leggen. IBM Edge Application Manager, een autonome beheeroplossing die op Red Hat OpenShift draait, biedt de mogelijkheid van een veilige implementatie, continu bewaking en beheer op afstand van AI-, analytische en IoT-workloads, om op elke gewenste schaal voor real-time analyses en inzichten te zorgen. De introductie van Intel® Secure Device Onboard (SDO), dat als open source-oplossing wordt aangeboden via de Linux Foundation, biedt provisioning van edge nodes zonder menselijke tussenkomst, aangevuld met ondersteuning voor multi-tenantomgevingen. Bedrijven kunnen hiermee tot 40.000 edge-apparaten tegelijk beheren per edge-hub. IBM Edge Application Manager is de eerste oplossing binnen de branche die wordt ondersteund door het open source-project Linux Foundation Open Horizon.

“We zien ernaar uit om samen te werken met Colt om klanten te helpen met de implementatie, het gebruik en het beheer van duizenden endpoints met behulp van IBM Cloud Satellite en IBM Edge Application Manager”, zegt Evaristus Mainsah, general manager IBM Hybrid Cloud & Edge Ecosystem. “Samen kunnen we hen helpen hun digitale transformatie te versnellen door actie te ondernemen op basis van inzichten die worden opgedaan dichterbij de locatie waar hun data wordt gegenereerd, namelijk aan de edge.”

“Colt en IBM werken al jarenlang samen in diverse landen en binnen diverse verticale markten. De focus ligt daarbij op het bespoedigen van de digitale transformatie van organisaties. We ervaren momenteel een groeiende vraag naar gedistribueerde cloud- en multi-cloudomgevingen en zullen daarom samen naar nieuwe mogelijkheden zoeken om onze gezamenlijke klanten te bedienen”, zegt Mark Hollman, vice president Partner Development & Success bij Colt. “We verkennen momenteel mogelijkheden om ons Colt IQ Network te combineren met het hybride cloud-platform van IBM, zodat we innovatieve oplossingen kunnen afleveren die de digitale transformatie van onze klanten versnellen.’’

Colt maakt deel uit van het partnerecosysteem van IBM en werkt daarbinnen samen met meer dan 30 fabrikanten van hardware, netwerkcomponenten, IT-systemen en softwareoplossingen aan de ontwikkeling van op open standaarden gebaseerde, cloud-native oplossingen voor autonoom beheer van grootschalige edge-toepassingen. Het partnerecosysteem van IBM jaagt hybride cloudomgevingen aan door organisaties te helpen met het beheren en moderniseren van workloads van bare metal servers, multi-cloudomgevingen en alles daar tussenin. Dit gebeurt op basis van Red Hat OpenShift, het brancheleidende zakelijke Kubernetes-platform.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Colt

Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt datacenters en aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.
 
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties wereldwijd. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen.
 
Meer over Colt

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.