Afvaardiging Nederlands en VS leger bezoekt Fontys ICT InnovationLab

Bezoek aan Brainport regio zal in teken staan van samenwerking in het ontwikkelen van robotisering en autonome systemen

| Fontys Hogeschool ICT | 2 min | 06 juli 2021 16:26
Copyright: Fontys Hogeschool ICT
Op woensdag 7 juli bezoeken vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie het Fontys ICT InnovationLab. Bij dit bezoek nodigen zij ook een afvaardiging van het Amerikaanse leger uit. Dit bezoek aan de Brainport regio zal in het teken staan van de samenwerking in het ontwikkelen van robotisering en autonome systemen, waar binnen Fontys veel toegepast onderzoek naar wordt gedaan.

Het bezoek is op uitnodiging van Brainport Development, wat een belangrijke rol speelt in het zichtbaar maken van de expertise die in de regio beschikbaar is. Eerder op de dag zal de Automotive Campus Helmond bezocht worden. Aansluitend op het bezoek aan het InnovationLab, zal de delegatie ook langsgaan bij de ‘buren’ op Strijp-T van Sita Robotics.

Robotic and Autonomous Systems

De Nederlandse Landmacht onderzoekt binnen het Robotic and Autonomous Systems (RAS) project de komende twee jaar welke mogelijkheden robots en autonome systemen bieden in de ondersteuning van militairen. Het Ministerie van Defensie ziet robotisering als een van de grootste militaire ontwikkelingen van deze tijd. Ze bieden potentiele oplossingen die uitvoer van militaire operaties veiliger en efficienter maken, maar bieden ook potentieel in autonoom transport en communicatie.

Samenwerken aan verkennen van innovaties

Het RAS project verkent bestaande systemen, maar ook systemen die nog in ontwikkeling zijn en nieuwe innovaties. Hiervoor werkt het leger samen met diverse hogescholen, waaronder Fontys Hogescholen (ICT en Engineering), TNO en het bedrijfsleven. Binnen dit bezoek bekijkt het Ministerie van Defensie ook de mogelijkheden van een Brainport samenwerking. De aanwezigheid van de Amerikaanse delegatie van American Future Command (AFC)/Maneuver Capabilities Development and Integration Directorate (MCDID) heeft te maken met internationale samenwerking; ook de VS verkent toepassingen van robotica en autonome systemen.

Toegepast onderzoek in een hybride leeromgeving

Het Ministerie van Defensie is al aangesloten bij het Fontys ICT InnovationLab als werkveldpartner. Dat betekent dat zij binnen de hybride leeromgeving samenwerken met onderzoekers/docenten en Fontys studenten aan praktijkvraagstukken. Een voorbeeld is het Smart Tactical Robot project, waar het ontwikkelen van autonoom verplaatsende robots voor trainingstoepassingen door studenten verkend werd. Tijdens het bezoek zal dan ook gesproken worden over de samenwerking, met name met het Fontys lectoraat High Tech Embedded Software van lector Teade Punter.

Fontys werkt als University of Applied Sciences nauw samen met bedrijfspartners en een netwerk aan hogescholen binnen het UAS-NL netwerk. Samen versterken zij de impact van toegepast onderzoek binnen de Europese Innovatie Regio.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fontys Hogeschool ICT

Fontys is de grootste kwaliteitshogeschool van Zuid-Nederland. Onze opdracht: inspirerend, uitdagend en hoogwaardig hoger beroepsonderwijs bieden en praktijkgericht onderzoek doen dat écht iets betekent voor de samenleving. Ons onderwijs en het onderzoek dat wij uitvoeren, sluiten direct aan bij actuele en toekomstige vragen en behoeften van onze studenten, het werkveld en de (regionale) samenleving. Samen met onze partners willen wij de vragen van de toekomst formuleren, agenderen, onderzoeken en waar dat kan oplossen.
Meer over Fontys Hogeschool ICT

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.