“Hybride cloud wereldwijd gezien als beste IT-bedrijfsmodel binnen de publieke sector”

80% van de respondenten wereldwijd is van plan om thuiswerken op de lange termijn te blijven ondersteunen

| Nutanix | 3 min | 06 juli 2021 16:34
Nutanix, een leider in private cloud, hybride en multicloud computing, heeft voor het derde jaar op rij zijn Enterprise Cloud Index Report uitgebracht. Hierin wordt gekeken in hoeverre organisaties openstaan om private, hybride en publieke clouds te adopteren. De resultaten wijzen op een verdere modernisering in de gehele sector, waarbij 70% van de respondenten aangeeft dat COVID-19 ervoor heeft gezorgd dat er strategischer wordt gekeken naar IT in hun organisaties. Deze door COVID-19 aangestuurde verandering is nogal opmerkelijk, omdat de publieke sector doorgaans worstelt met IT-modernisering.

Ondanks dat organisaties in de publieke sector worstelen met regelgeving rondom thuiswerken, dwong de pandemie hen om de nodige maatregelen te nemen hun personeel op een veilige manier op afstand te ondersteunen. Bijna de helft (48%) van de respondenten in de publieke sector geeft aan dat hun organisatie een jaar geleden geen werknemers had die op afstand werkten. Sinds het uitbreken van de pandemie heeft de sector echter het aantal thuiswerkers opgeschaald, want slechts 15% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie op dit moment geen thuiswerkers heeft. Om deze groeiende groep van extern werkend personeel zo effectief mogelijk te ondersteunen, zijn organisaties begonnen met het strategisch evalueren van hun cloud-modellen. Meer dan driekwart (82%) van de respondenten uit de publieke sector beschouwt de hybride cloud als meest ideale IT-bedrijfsmodel voor hun organisatie.

Andere belangrijke bevindingen uit het rapport van dit jaar zijn:
  • Modernisering is afhankelijk van het ontmantelen van huidige datacenters
    In 2019 runde 53% van de wereldwijde organisaties in de publieke sector uitsluitend traditionele, niet-cloud-enabled datacenters. In 2020 is dat percentage gedaald tot slechts 22%. Organisaties kiezen ervoor om in plaats daarvan te investeren in private en publieke clouds, die worden geïntegreerd in één samenhangende, beheerde hybride omgeving. In de komende vijf jaar verwacht de publieke sector een daling van 20% in verouderde datacenter-installaties en een substantiële toename van 43% in hybride cloud-implementaties.
  • Thuiswerken blijft top-of-mind
    43% van de respondenten in de publieke sector meldt dat de toename van hun investeringen in de publieke cloud een direct gevolg is van de pandemie - 8% hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Deze bewegingen weerspiegelen waarschijnlijk een poging om snel hun werknemers op afstand te voorzien, aangezien zij door beperkingen minder in staat waren om thuiswerk-oplossingen te bieden dan andere branches. Bovendien zijn de meeste organisaties in deze sector van plan de steun voor thuiswerken te handhaven, waarbij slechts 4% van plan is terug te gaan naar hun pre-pandemische aanpak.

"De publieke sector heeft moeite met IT-modernisering, deels als gevolg van de uitdagingen op het gebied van regelgeving en beveiliging in de branche", zegt Chip George, VP Public Sector of U.S. Sales bij Nutanix.

“De snelle IT-veranderingen die werden doorgevoerd om een ??naadloze werking aan het begin van de pandemie te behouden, bewezen dat modernisering op een kosteneffectieve en gestroomlijnde manier kon worden gerealiseerd, en dat alles met inachtneming van de regelgeving. Vooruitkijkend, denk ik dat de publieke sector zijn afhankelijkheid van hybride cloud-modellen blijft uitbreiden om steeds meer gedigitaliseerde werkplekken te ondersteunen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.