ServiceNow kondigt miljoeneninvestering aan in EU-diensten en biedt klanten nog meer vertrouwen, keuze en controle over hun data

EU-gerichte dienstverlening zal klanten meer flexibiliteit bieden om te voldoen aan compliancevereisten via haar volledig EU-gebaseerde cloudoplossing

| ServiceNow | 2 min | 07 juli 2021 10:42
Copyright: Precondo CA
ServiceNow, het toonaangevende digitale workflowbedrijf dat werk beter laat werken voor mensen, kondigt vandaag nieuwe ontwikkelingen aan in hun dienstverlening waardoor klanten de keuzemogelijkheid krijgen dat hun in de EU gehoste data ook uitsluitend in de EU verwerkt worden.

De nieuwe dienstverlening maakt gebruik van de bestaande wettelijke, technische en organisatorische garanties van ServiceNow en zal eenvoudige oplossingen bieden om klanten te helpen voldoen aan hun complianceverplichtingen. Dit is in het kader van enkele ontwikkelingen als gevolg van de Schrems II-uitspraak en aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) die in juni 2021 zijn aangekondigd.

Klanten en partners zullen ondersteuning ontvangen van supportteams die gevestigd zijn in de EU, met een Europese cloud-hosted workflowoplossing zonder gevolgen voor de bestaande dienstverlening.

Om het nieuwe dienstenaanbod mogelijk te maken, zal ServiceNow een miljoeneninvestering doen en in het kader daarvan onder andere 80 nieuwe functies creëren, verspreid over de EU. Bestaande klanten van ServiceNow kunnen vanaf begin 2022, zonder extra kosten, gebruikmaken van de nieuwe diensten.

“Bij elke wijziging in regelgeving hebben cloud services-bedrijven een keuze. Ze kunnen een afwachtende houding aannemen of proactief klanten en partners helpen innoveren. Bij ServiceNow staan we vooraan en investeren we continu in onze klanten om hen de grootst mogelijke keuze en controle te bieden over hun EU-data. Ons nieuwe EU-gerichte dienstverleningsmodel geeft onze klanten gemoedsrust,” zei Mark Cockerill, Vice President Legal, EMEA en Global Head of Privacy, ServiceNow.

“Voor klanten en partners in sterk gereguleerde sectoren of in de publieke sector, of voor organisaties die de overstap naar de cloud nog moeten maken, biedt dit model zekerheid en eenvoud bij het kiezen van de clouddiensten die het beste aansluiten op hun behoeften,” aldus Michael Maas, Vice President & General Manager, EMEA North, ServiceNow.

Carla Arend, Lead Analyst, Cloud in Europe bij IDC reageert: “De Schrems II-uitspraak heeft ervoor gezorgd dat Europese bedrijven hun beleid ten aanzien van cloudgerelateerde databescherming en processen op het gebied van internationale dataoverdracht via clouddiensten opnieuw moeten bekijken. Garanties als het gaat om contracten, privacy en security en de zekerheid dat data bewaard en verwerkt worden in de EU, helpen Europese bedrijven bij het voldoen aan databeschermingswetten, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van wereldwijde cloudplatforms. Leveranciers, zoals ServiceNow, die investeren in het ondersteunen van klanten bij het inspelen op deze uitspraak bieden hun klanten een noodzakelijke keuze.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over ServiceNow

ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden een digitale workflow die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. 
Meer over ServiceNow

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.