OPPO start samenwerking met AWS voor verbeterde en veiligere mobiele ervaring

Wereldwijde gebruikers van OPPO’s ColorOS-besturingssysteem zijn hierdoor extra beschermd

| OPPO | 3 min | 07 juli 2021 12:00
Copyright: OPPO
Vandaag kondigt OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, aan samen te werken met Amazon Web Services (AWS) voor het bieden van veilgere, stabiele en flexibele clouddiensten. Wereldwijde gebruikers van OPPO’s ColorOS-besturingssysteem zijn hierdoor extra beschermd. De cloudgebaseerde diensten zijn gecertificeerd door ePrivacy, CSA STAR, en ISO (ISO/IEC 27001, 27018, 29151).

Met AWS kan OPPO veilige dataopslagdiensten bieden aan zijn smartphonegebruikers wereldwijd. Hiermee kunnen gebruikers foto’s, video’s, contacten, notities en belangrijke gegevens gemakkelijk en veilig in de cloud opslaan. De functionaliteit wordt ondersteund door de wereldwijde infrastructuur van AWS in Singapore, Frankrijk en India om de inzet van cloudgebaseerde diensten te versnellen, waaronder Amazon Aurora (een relationele database gebouwd voor de cloud) en Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Om OPPO’s compliance en veiligheidspositie te versterken, maakt het bedrijf gebruik van een reeks AWS-beveiligingsdiensten, waaronder AWS CloudTrail, AWS Key Management Service (AWS KMS), AWS Network Firewall, AWS Certificate Manager en AWS Artifact.

David Gu, Managing Director bij OPPO International Internet Business, zegt: ''OPPO blijft voortdurend gericht op het leveren van de best mogelijke gebruikerservaring. De toonaangevende cloudcapaciteiten van AWS maken het mogelijk om onze cloudgebaseerde diensten snel in te zetten om gebruikers wereldwijd een soepelere mobiele ervaring te bieden. Met een veilige en betrouwbare klantervaring voorop, helpen AWS-cloudbeveiligingsdiensten ons om de dataprivacy en veiligheid van ons ColorOS-besturingssysteem op OPPO-apparaten verder te verbeteren.''

Li Xiaomang, General Manager Commercial Sector bij AWS Groot-China, voegt toe: ''Als ‘s werelds meest uitgebreide en omvangrijke cloudplatform breidt AWS zijn diensten voortdurend uit om vrijwel elke cloudworkload te ondersteunen. We zijn verheugd om bedrijven zoals OPPO te ondersteunen met het meest uitgebreide dienstenpakket en toonaangevende beveiligings- en compliance-mogelijkheden om de organisatie en hun wereldwijde klanten te bedienen. Met AWS kan OPPO zijn wereldwijde bedrijfsprocessen op een veilige en effectieve manier versnellen en tegelijkertijd voldoen aan lokale compliance-eisen in landen over de hele wereld.''

Het nieuwste ColorOS 11-besturingssysteem, gebaseerd op Android 11, helpt de veiligheid van gebruikers te waarborgen via functies zoals OPPO’s Private System, Private Safe en Personal Information Protection. Met Private System kunnen gebruikers een apart systeemaccount aanmaken waarin apps en gegevens onafhankelijk van het oorspronkelijke account worden uitgevoerd. Met Private Safe kunnen gebruikers hun belangrijke gegevens beveiligen met een wachtwoord in een gecodeerde omgeving, waardoor de gegevens niet beschikbaar zijn voor apps die toegang hebben tot andere media. Voor situaties waarin apps gebruikers vereisen om toegang te verlenen tot persoonlijke informatie, stelt OPPO's Personal Information Protection gebruikers in staat om een blanco gegevensformulier naar de app te sturen en toegang te krijgen tot de app zonder persoonlijke informatie vrij te geven.

''We zijn blij dat we AWS kunnen gebruiken om betere mobiele ervaringen te bieden aan onze gebruikers wereldwijd'', voegt Gu eraan toe. ''In de toekomst zal OPPO blijven bouwen op AWS om onze diensten verder te verbeteren, zodat alle gebruikers zonder zorgen over dataveiligheid kunnen genieten van de voordelen van technologie.''

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over OPPO

OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.