Nuki Smart Lock als handige tool voor het gastenmanagement van je vakantiehuis

Enkele tips over hoe je de Smart Lock kan gebruiken voor zorgeloos gastenmanagement

| Nuki | 3 min | 07 juli 2021 17:53
Copyright: Nuki
De zomer is van start gegaan en nu de coronamaatregelen stilaan afnemen, verlangt iedereen naar een vakantie en een reis naar het buitenland. Daarom is nu het ideale moment om je vakantiehuis klaar te maken om gasten te ontvangen of voor de eerste keer onder te verhuren. Nuki staat je hierin bij en geeft enkele tips over hoe je de Smart Lock kan gebruiken voor zorgeloos gastenmanagement.

Je vakantiewoning onderverhuren, is geen makkelijke klus. Enerzijds is er de esthetische kant van het verhaal en wil je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken. Anderzijds is er de praktische kant: laat je de gasten zelf opruimen, voorzie je een welkomstpakket… en hoe zit dat met het ophalen en terugbrengen van de sleutels? Voor dat laatste is Nuki je redder in nood. De Nuki Smart Lock en zijn accessoires zorgen ervoor dat sleuteloverdrachten en verloren sleutels een probleem van het verleden worden.

Een digitaal welkom

De eerste stap van het hele proces is je gasten de sleutels overhandigen. Je kan dit op de traditionele manier doen door de sleutels bij de buren achter te laten of je gaat voor de geheel digitale aanpak met de Nuki Smart Lock en de Nuki Bridge. Omdat de Nuki Bridge het mogelijk maakt om het slot te bedienen waar je ook bent, kan je makkelijk je gasten een uitnodigingslink sturen via mail of sms. Via de demo in de app en instructievideo’s op de Nuki-website kunnen ze bekend worden met de werking van de Smart Lock.

Behoud altijd de controle

Ten tweede is er het gebrek aan controle bij een fysieke sleutel. Via de Nuki-app kan je bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker meteen hun gebruikersrechten instellen. Zo ben je er zeker van dat hun rechten alleen geldig zijn tijdens hun verblijf. Als je een tijdsperiode instelt in het toegangsrechtenbeheer, dan wordt de toegang tot je vakantiewoning automatisch ingetrokken na hun verblijf.

Gastenmanagement voor gevorderden

Naast de combinatie van de Nuki Smart Lock 2.0 en de Nuki Bridge, zijn er nog andere accessoires die het gastenmanagement van je vakantiewoning aangenamer kunnen maken. Dan gaat het niet alleen over aangenaam voor jezelf, maar ook voor je gasten. Zo kan je ervoor kiezen om een Nuki Keypad te installeren, zodat je gasten met een gepersonaliseerde code het slot kunnen openen en sluiten. Dat is vooral handig wanneer je gasten geen smartphone hebben. In je vakantiewoning kan je ook enkele Nuki Fobs achterlaten zodat gasten die minder technisch onderlegd zijn met één druk op de knop binnen kunnen.

Slimme integratie met Airbnb

Als je je woning of vakantieverblijf onderverhuurt via Airbnb, wordt dit proces nog eenvoudiger. Door de samenwerking van Nuki en Airbnb, kun je je gasten automatisch toegang geven via de Airbnb-app. Koppel eerst je Nuki Web-account aan je Airbnb-account. Koppel vervolgens het Smart Lock aan de woning waar hij zich bevindt en je bent klaar. Gasten ontvangen nu 72 uur voor hun verblijf automatisch mails met de uitnodigingscode voor de Smart Lock en een code voor het Nuki Keypad, indien beschikbaar. Deze toegangsrechten zullen actief zijn vanaf het begin van hun verblijf tot het moment van uitchecken. Daarna worden de rechten ingetrokken, zodat je woning volledig beveiligd is.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nuki
Nuki Home Solutions is een toonaangevende aanbieder van makkelijk te installeren slimme toegangsoplossingen in Europa. Eén team, één missie: "We streven ernaar bestaande toegangsoplossingen intelligenter te maken, zodat ze op termijn de fysieke sleutel gaan vervangen. We kijken ernaar uit om die uitdaging aan te gaan omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat mobiele technologieën het dagelijkse leven makkelijker zullen maken," legt CEO van Nuki Martin Pansy de missie van zijn bedrijf uit. Nuki Home Solutions GmbH werd opgericht in Graz in 2014. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in 2015 groeide het bedrijf gestaag. Naast het ingeburgerde Nuki Smart Lock en een ruime waaier van accessoires zet Nuki zich hard in om nog slimme toegangsoplossingen verder te ontwikkelen voor een volledig sleutelloze toekomst.
Meer over Nuki
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.