Automotive toeleverancier Woco Group implementeert Shippeo

Voor real-time inzicht in wereldwijde transportactiviteiten

| Shippeo | 3 min | 8 juli 2021 10:14
Afbeelding: Woco’s Technology Centre in Bad Soden-Salmünster, Duitsland | Copyright: Woco
Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility oplossingen, heeft met succes een implementatie afgerond bij automotive componentenleverancier Woco Group om wereldwijd zijn supply chain transport te managen.

Woco is specialist in industriële trillingsdempers, meet- en regelsystemen en leidingsystemen. Met een omzet van 615 miljoen euro in 2020 en bijna 5.000 medewerkers richt het bedrijf zich primair op de automobielindustrie, waarvoor het akoestische oplossingen, controllers en polymeersystemen produceert om het akoestisch comfort en de veiligheid in auto's te verbeteren. Ook levert Woco trilling dempende systemen voor railtechnologie en industriële toepassingen, en functionele oplossingen voor meet-, regel- en leidingsystemen.

De automobielsector vraagt om nauwkeurig management van de toeleveringsketen en synchronisatie van de levering van onderdelen voor zowel leveranciers als OEM's, zodat de assemblage soepel blijft verlopen. Als een productielijn ongepland stopt, kan dit leiden tot honderdduizenden euro’s verlies voor OEM's, met zowel reputatieschade als financiële boetes voor leveranciers. Dit maakt een garantie op tijdige leveringen extreem belangrijk.

Woco heeft 21 fabrieken in Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika en de logistieke stromen waren gedecentraliseerd, waardoor het tot nu toe een uitdaging was om een ??duidelijk beeld te krijgen van de end-to-end vrachtbewegingen. Dankzij het real-time transportation visibility (RTTV) platform van Shippeo heeft Woco nu een holistisch beeld van zijn totale operatie in 10 landen, inclusief weg-, pakket- en zeevervoer. Ook kan het bedrijf problematische leveringen gemakkelijker identificeren en is er een beter zicht op de prestaties van vervoerders. Dit helpt bij het optimaliseren van het supply chain ontwerp, het verlagen van de kosten, het verhogen van punctualiteit, OTIF (on time in full delivery) en waar het om gaat: klanttevredenheid.

Woco levert aan vooraanstaande OEM’s zoals Audi, BMW, Ford, General Motors, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Porsche, Skoda, Volkswagen en Volvo. Het bedrijf had daarom een real-time oplossing voor transport visibility nodig waarmee de leveringsprestaties bij klanten optimaal gemonitord kunnen worden en consistente, positieve ervaringen gegarandeerd kunnen worden.

Stefan Kempf, VP Global Supply Chain Management bij Woco: "Real-time visibility is voor ons belangrijk om wereldwijd uniform transportbeheer te bereiken. Bij onze keuze voor Shippeo was hun wereldwijde footprint belangrijk; wij bedienen Noord-Amerika, APAC en Europa. Ook was het een vereiste dat we de vracht voor al onze transportmodi kunnen volgen, dus zowel voor maritiem, als wegvervoer en pakketvervoer."

COO Lucien Besse van Shippeo is verheugd om Woco in de Shippeo-gemeenschap te verwelkomen.“Visibility is van cruciaal belang in de automobielindustrie, dus we zijn trots dat Woco Group ons als partner heeft gekozen. Woco past met zijn focus op productprestaties en service heel goed bij ons en we kijken ernaar uit Woco verder te helpen bij hun transformatie op het gebied van visibility.”

Over Woco

De wereldwijd actieve Woco Group, met het hoofdkantoor in Bad Soden-Salmünster, is een familiebedrijf dat in 2020 met circa 5.000 medewerkers een omzet behaalde van 615 miljoen euro. Woco concentreert zich op de automobielindustrie met als kernproductgebieden: aandrijflijnen, polymeertechnologie en nieuwe energie voertuigen. Powertrain technology producten verbeteren het akoestisch comfort en dragen zo bij aan een vermindering van het brandstofverbruik. Polymeer automotive-producten isoleren trillingen en zorgen voor afdichtingen in de aandrijflijn en het chassis en verbeteren het voertuigcomfort. De divisie New Energy Vehicles richt zich op alle alternatieve aandrijftechnologieën. In de non-automotive sector richt Woco zich op antivibratie systemen voor rail technologie en industriële toepassingen, en op functionele oplossingen voor meet-, regel- en leidingsystemen. Woco producten dragen bij aan de ontlasting van het milieu door vermindering van emissies, immissies en geluiden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.