Een op zeven werknemers met niet-kantoorbaan voelt zich niet gewaardeerd door werkgever

Medewerkers praten niet graag over problemen als gevolg van werkomstandigheden

| Quinyx | 2 min | 8 juli 2021 11:41
Copyright: Quinyx
Een op de zeven (14%) Nederlanders met een niet-kantoorbaan* voelt zich niet gewaardeerd door zijn werkgever. Redenen hiervoor lopen uiteen. Zo denkt 62 procent dat zijn werkgever hem of haar beschouwt als wegwerpartikel of als een tijdelijk hulpmiddel. Ook zorgen het regelmatig ontvangen van kritiek (19%) en de overtuiging dat niet wordt geloofd dat iemand het werk daadwerkelijk kan (11%) ervoor dat werknemers zich ondergewaardeerd voelen. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, leider in Workforce Management (WFM) oplossingen, onder bijna 1.200 Nederlanders met een niet-kantoorbaan.

Medewerker kaart problemen niet graag aan

Medewerkers met een niet-kantoorbaan voelen zich er niet prettig bij om met hun manager te praten over problemen die voortkomen uit de werkomstandigheden. Zo geeft de helft aan liever niet met zijn werkgever of manager te praten over de impact die arbeidsomstandigheden hebben op hun lichamelijke of geestelijke gezondheid. Bijna vier op de tien (38%) heeft het niet graag over de negatieve gevolgen die het werkrooster teweegbrengt in hun privéleven.

Ontevredenheid leidt tot ontslag

Bijna de helft (46%) van de mensen met een niet-kantoorbaan overwoog ooit om hun baan te verlaten vanwege ontevredenheid over de werkomgeving. Drie op de tien zegt ooit ontslag te hebben genomen omdat roosters niet lang genoeg van te voren werden verstrekt, waardoor het moeilijk was om werk en privé in balans te houden. Dertig procent van de ondervraagden verwacht hun huidige werkgever binnen een jaar te verlaten. Van hen is twee derde (66%) overtuigd dat er genoeg werkgelegenheid is op basis van zijn of haar huidige vaardigheden.

Maarten de Boo, Head of Workforce Optimization bij Quinyx: “Werknemers met een niet-kantoorbaan vinden het lastig om te praten over de impact die hun werkrooster heeft op hun privéleven of gezondheid. Hoewel de meesten momenteel nog tevreden zijn, kunnen slechte werkomstandigheden er wel toe leiden dat ze op zoek gaan naar een andere baan. Voor organisaties is een gezonde werkomgeving waarin open communicatie de basis vormt daarom de sleutel tot succes. Onderschat daarbij het belang van flexibele en geoptimaliseerde roosters niet. Als werkgever pluk je de vruchten door medewerkers de juiste tools aan te reiken waarmee zij eenvoudig kunnen communiceren en inzicht krijgen in de planning. Een tevreden personeelsbestand betekent immers tevreden klanten, tevreden managers én een gezond bedrijf.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Quinyx
Quinyx biedt software voor workforce management aan die het personeel in de dienstverlenende industrie helpt om mensen en bedrijven te laten groeien. Quinyx helpt bedrijven over de hele wereld om personeelsplanning te optimaliseren met AI-voorspellingen, tijd rapportages efficiënter te maken, kosten te verlagen, te voldoen aan wetgevingen en betrokken te zijn met werknemers.
Meer over Quinyx
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.