TomTom Virtual Horizon zorgt ervoor dat autofabrikanten nieuwe EU ISA-wetgeving naleven en wegen veiliger zijn

Nieuwe types passagiers- en bedrijfsvoertuigen moeten vanaf juli 2022 met ISA-systemen uitgerust zijn

| TomTom | 3 min | 09 juli 2021 9:19
Afbeelding: ISA Virtual Horizon | Copyright: TomTom
  • De nieuwe EU-verordening Intelligent Speed Assistance (ISA) schrijft voor dat nieuwe types passagiers- en bedrijfsvoertuigen vanaf juli 2022 met ISA-systemen moeten zijn uitgerust om goedgekeurd te worden
  • De nieuwe TomTom Virtual Horizon-software, uitgerust met TomTom ADAS Map biedt autofabrikanten een totaaloplossing waarmee zij aan de ISA-vereisten kunnen voldoen
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, lanceert TomTom Virtual Horizon: de enige alles-in-één-oplossing van één leverancier waarmee autofabrikanten kunnen voldoen aan de vereisten voor Intelligent Speed Assistance (ISA). Door de oplossing vereenvoudigt de ontwikkeling van nieuwe autotypes en kunnen nieuwe auto’s sneller op de markt worden gebracht.

Minder ongevallen door ISA

ISA-systemen vragen en stimuleren bestuurders om langzamer te rijden wanneer zij de snelheidslimiet overschrijden. De wetgeving, die eind mei van dit jaar door de Europese Commissie (EC) is goedgekeurd, schrijft voor dat alle nieuwe modellen passagiers- en bedrijfsvoertuigen die in de Europese Unie (EU) worden verkocht, tegen juli 2022 met een ISA-systeem moeten zijn uitgerust om door de typekeuring te komen. Tegen juli 2024 moeten alle nieuwe personen- en bedrijfsvoertuigen die in de EU worden verkocht met het ISA-systeem zijn uitgerust. Soortgelijke ISA-wetgeving wordt overwogen in Israël, IJsland, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe veiligheidsvoorschriften zijn tot stand gekomen op basis van onderzoek naar technische oplossingen die bestuurders helpen zich aan de snelheid te houden. Deze oplossingen blijken namelijk een grote invloed te hebben op de afloop van ongevallen en zorgen ervoor dat er minder letsel optreedt. En dat is wenselijk, aangezien blijkt dat het met de verkeersveiligheid in Nederland slecht gesteld is. Waar het aantal ernstig gewonden nu jaarlijks ‘slechts’ 21.500 bedraagt, zal dit aantal volgens voorspellingen toenemen naar 37.000 slachtoffers in 2040. Dit blijkt uit de verkeersprognose voor 2040 van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Nauwkeurige kaartgegevens vereist

Volgens de nieuwe wetgeving van de Europese Commissie moeten alle systemen in de gehele EU beschikken over nauwkeurige expliciete en impliciete informatie over de maximumsnelheid. De Europese Commissie merkt hierbij op: “Systemen die gebruikmaken van een combinatie van een camerasysteem, Global Navigation Satellite System (GNSS) en bijgewerkte digitale kaarten worden beschouwd als de modernste systemen met de grootste prestaties en betrouwbaarheid.”

TomTom Virtual Horizon maakt wegen veiliger

“Om aan de ISA-eisen te voldoen, hebben autofabrikanten up-to-date en nauwkeurige kaartgegevens nodig. Deze data moeten vervolgens eenvoudig worden geïntegreerd en aan de ISA-functie worden geleverd”, aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive. “TomTom biedt automakers een one-stop-ISA-shop met TomTom Virtual Horizon – een complete en voordelige oplossing, gebaseerd op basis van kaarten met de meest nauwkeurige snelheidslimietgegevens. TomTom Virtual Horizon maakt het voor autofabrikanten gemakkelijk om aan alle nieuwe ISA-eisen te voldoen, maar het belangrijkste is dat het zal helpen om wegen veiliger te maken en het aantal verkeersslachtoffers te beperken."

TomTom Virtual Horizon biedt autofabrikanten een alles-in-één-oplossing met een nauwkeurige plaatsbepaling, slimme routevoorspelling en een horizonprovider die kan voldoen aan de standaardprotocollen van de sector. De software is gebouwd op TomTom’s kaarten voor Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), waar miljoenen geautomatiseerde voertuigen over de hele wereld op vertrouwen.

Eenvoudige implementatie en offline beschikbaar

TomTom Virtual Horizon ondersteunt alle wegkenmerken van de TomTom ADAS-kaart, waaronder maximumsnelheid, verkeersborden, hellingen, bochten, rijstrookinformatie en verkeerslichten, voor de implementatie van L0-L2 ADAS-functies. TomTom Virtual Horizon kan ook flexibel worden ingezet zodat deze voldoet aan de ISA-regelgeving voor maximumsnelheid. De software is eenvoudig te implementeren en wordt geleverd in het door de autofabrikanten gewenste dataformaat. Daarbij maakt de software, wanneer beschikbaar, digitaal contact via bestaande connectiviteit of werkt deze volledig offline, waardoor de hardwarekosten tot een minimum worden beperkt.

Meerdere merken en modellen over de hele wereld profiteren al van deze TomTom-technologie.

Lees hier meer over hoe TomTom Virtual Horizon rijden veiliger maakt voor iedereen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TomTom
TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.